بررسیهای جدید نشان میدهد افراد پره دیابتیک ( کسانی که سطح گلوکز خونشان نسبت به حالت نرمال بیشتر است ولی این میزان نسبت به سطح گلوکز خون در بیماران دیابتی کمتر است) بیشتر در معرض ابتلا به سکته مغزی قرار دارند. احتمال ابتلا فرد پره دیابتیک به دیابت بسیار بالاست . در افراد پره دیابتیک معمولا سایر ریسک فاکتورهای سکته مغزی نظیر اضافه وزن ، فشار خون بالا و کلسترول بالا نیز مشاهده میشود.
محققان دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو با ۱۵ بررسی بر روی حدود ۷۶۱۰۰۰ نفر و تجزیه و تحلیل داده های حاصل به این نتیجه رسیده اند که در افراد پره دیابتیک احتمال بروز سکته مغزی نسبت به بقیه بیشتر است.
در افراد پره دیابتیک سطح گلوکز خون ناشتا بین ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلی گرم بر دسی لیتر تعریف می شود . ( ۷۰ تا ۱۰۰ میلی گرم بر دسی لیتر نرمال است.) پره دیابت یک علامت هشدار دهنده است که نسبت به بروز بیماریهای مختلف در آینده از جمله حمله قلبی هشدار میدهد.
بر اساس این مطالعه افرادی که سطح گلوکز خونشان در حالت ناشتا در این محدوده قرار می گیرد خطر بروز سکته مغزی را پیش رو دارند که با افزایش سطح گلوکز خون از ۱۱۰ به بالا این خطر افزایش نیز می یابد.
دکتر Bruce Ovbiagele ؛ نورولوژیست در دانشگاه کالیفرنیا ، عنوان می کند : ” اگر شما جزو این دسته از افراد هستید ، بهترین راه حل این است که شیوه زندگی خود را تغییر دهید . وزن خود را کنترل کرده و در حد طبیعی حفظ کنید و حداقل سه بار در هفته ورزش کنید.”
هیچ داروئی برای درمان پره دیابتی وجود ندارد، اما با تغییر در شیوه زندگی تا ۵۰ درصد میتوان از تبدیل پره دیابتی به دیابت و ابتلا به سایر بیماریها ممانعت بعمل آورد.