محققان دانشگاه Wisconsin-Madison به این نتیجه رسیده اند که استرس بر رشد مغز کودکان تاثیر می گذارد،به این ترتیب که در اثر استرس تغییر در رشد بخش خاصی از مغز و توانائی های مرتبط با آن بوقوع می پیوندد.
جیمی هانسون، روانشناس ، می گوید :”بر اساس بررسیهای انجام شده در حیوانات ارتباط بین استرس حاد و مزمن با تغییر در بخش کورتکس پیشانی مغز ،که مسئول توانائیهای شناختی پیچیده است، مشخص شده است.در حال حاضر بررسیهای انجام شده در انسان ارتباط بین استرس و اختلال در فرآیندهای شناختی را تائید می کند.”
بر اساس مطالعه ای که نتایج آن در شماره ۶ ژوئن ۲۰۱۲ در ژورنال نوروساینس منتشر شده است ، کودکانی که رویدادهای استرس زای شدید را تجربه می کنند، در امتحانات نمره های پائین تری می گیرند که محققان علت را به حافظه عملکردی فضائی نسبت می دهند.
اسکن مغزی نشان داد که سینگولای قدامی که نقش کلیدی در حافظه عملکردی فضائی مغز ایفا می کند ؛ در کودکانی که در معرض موقعیتهای پرتنش قرار گرفتند کوچکتر است.
محققان سطح استرس در کودکان را از طریق مصاحبه با کودکان ۹ تا ۱۴ ساله و والدینشان تعیین کردند. محققان بجای تمرکز بر نوع خاصی از استرس بر روی عومل استرس زای مختلف تمرکز کردند و سعی کردند از این اطلاعات نهایت استفاده را ببرند.
بافت مغز و حجم ماده سفید و خاکستری و تغییرات حجم آنها در اثر استرس بررسی شد. در بخشهای مهم مغز که در اثر استرس با تغییر حجم مواجه می شوند ، حجم ماده سفید و خاکستری پشت سر هم کوچکتر خواهد شد. هانسون توضیح می دهد : ماده سفید شبیه سیم کشی از راه دور برای مغز است که بخشهای جدا را جهت اشتراک گذاری اطلاعات بهم متصل می کند. ماده خاکستری با استفاده از اطلاعات به اشتراک گذاشته شده در طول ماده سفید ،کار پردازش اطلاعات را برعهده دارد.
در کل با قرارگیری در معرض استرس حجم ماده سفید و خاکستری مغز کاهش می یابد.