انگلهای روده ای همیشه با دردسر همراه هستند و هیچ بشری از آنهای خیری ندیده است، اما ظاهرا کسانی که دچار یک نوع بیماری روده ای خاص به نام کولیت اولسرو (ulcerative colitis) شده اند از این قاعده مستثنی هستند و بعضی انگلهای زشت واقعا علائم این بیماران را بهبود می بخشند. یک پژوهش جدید نشان داد که نوع خاصی از کرم روده ای از دسته تریکوریس می تواند از طریق افزایش کیفیت مخاطی، باعث بهبود علائم در این بیماری التهابی (و طاقت فرسا) شود.
ماجرا از آنجا شروع میشود که یکی از بیماران مبتلا که از دست درمانهای مختلف و بیفایده به تنگ آمده بود، برای یافتن درمانی جایگزین بار سفر می بندد و آنقدر می گردد تا اینکه در تایلند به مراد خودش می رسد: تعداد زیادی تخم انگل تریکوریس…او در سال ۲۰۰۴ ، حدود ۵۰۰ عدد از تخم این انگل را بلعید و حدود سه ماه بعد هم ۱۰۰۰ تخم دیگر را روانه دستگاه گوارش خود کرد. با توجه به اینکه قوانین دارویی آمریکا استفاده از این نوع درمان را تایید نکرده بود، وی این کارها را بدون نظارت پزشک انجام داد و وقتی که روده هایش انباشته از انگل شد، خود را به یک پزشک معرفی کرد و با شرح آنچه گذشت، خودش را به آزمایشها و تحقیقات آنان سپرد. طی آزمایشاتی که در این چند ساله بر روی وی انجام شده، مشخص شد که در حضور این کرمها، علائم او به تدریج بهبود یافته و بغیر از یک مورد در سال ۲۰۰۸ که جمعیت کرمهای روده وی کاهش یافت، هیچ موردی از برگشت علائم مشاهده نشده است.
مطالعات بر روی این بیمار نشان داده که حضور کرم در نواحی ملتهب روده، باعث تقویت مخاط و تشویق سلولهای ایمنی به ساخت بیشتر مواد مخاطی (به جای مواد التهابی) میشود.
البته محققین در حال حاضر تکرار این تجربه را برای هیچ فرد دیگری توصیه نمی کنند، چون این نوع انگل خودش می تواند مشکلات گوارشی و سوءجذب زیادی بوجود بیاورد، همچنین میتواند احتمال ابتلا به هپاتیت را افزایش دهد و در ضمن روش تهیه آن هم چندان بهداشتی و استاندارد نیست.از همه اینها گذشته، بالاخره یک انگل است.
یه جورایی چندش است اما به نظر منطقی میاد.من شنیده بودم در کشورهایی که سطح بهداشت بالاتر و بالطبع آلودگی انگلی کمتر دارند آی بی دی شایعتره.