تحقیقات محققان دانشگاه گلاسکو نشان داد که احتمال ابتلا به سرطان پروستات در کسانی که در روز هفت فنجان چای یا بیشتر چای می نوشند نسبت به کسانی که سه فنجان یا کمتر چای می نوشند، بیشتر است. محققان دریافتند که با کاهش مصرف هر فنجان چای در روز ، احتمال ابتلا به این بیماری کاهش می یابد.
صنعت چای با رد این یافته ها و تاکید بر نتایج آزمایشات قبلی، مدعی شد که ارتباطی بین نوشیدن چای و ابتلا به سرطان پروستات و یا جلوگیری از ابتلا به آن وجود ندارد. عضو مشاوران صنعت چای عنوان کرد : ” این پژوهش ناقص است. چرا که ابتلا به این بیماری را می توان به عوامل دیگر، مانند سیگار کشیدن، استرس و رژیم غذایی نسبت داد.”
اما محققان مدعی شدند نتایج حاصل از مطالعات قبلی بدلیل شرکت افراد کمتر از ۶۰۰۰ نفر در بررسیها و عدم نظارت و کمبود اطلاعات در مورد روش زندگی افراد شرکت کننده در بررسی قابل استناد نیستند.
دکتر کاشف شفیق، سرپرست این تیم تحقیقاتی گفت: ” زمانیکه متوجه شدیم با نوشیدن هفت فنجان چای در روز خطر ابتلا به سرطان پروستات افزایش می یابد شگفت زده شدیم. ما دقیقا نمی دانیم که آیا چای یکی از ریسک فاکتورهای سرطان پروستات است و یا مصرف کنندگان چای در سنین بالاتر زندگی سالمتری دارند.”
مطالعات در اسکاتلند از سال ۱۹۷۰ بر روی ۶۰۱۶ نفر از مردان ۲۱ تا ۷۵ ساله بمدت ۳۷ سال انجام گرفت و شیوه زندگی آنان بررسی شد. ۶٫۴ درصد از افرادی که بیش از هفت فنجان چای در روز نوشیدند در مقابل ۴٫۶ از افرادی که سه فنجان چای در روز می نوشیدند به سرطان پروستات مبتلا شدند. زمانیکه این اعداد بر اساس سن و سلامت و شیوه زندگی افراد مطالعه شد ، مشاهده گردید احتمال ابتلا در افرادی که چای سیاه می نوشیدند ۵۰ درصد بیشتر است.
البته دکتر کری روکستن ،متخصص تغذیه عنوان کرد: ” این مطالعه رابطه علت و معلولی بین نوشیدن چای بر روی ابتلا به سرطان پروستات را نشان نمی دهد.”
با این حساب می توان گفت میان نتایج حاصل از این بررسی و بررسیهای قبلی همخوانی وجود ندارد و محققان در این رابطه با هم اختلاف نظر دارند. اما شاید بتوان گفت مصرف به متعادل هر ماده غذائی و نوشیدنی بهترین راه حل برای دوری از مضرات مواد غذائی است.