بر اساس آخرین تحقیقات ژنتیکی و بیولوژیکی، میگرن اختلال عصبی (و نه عروقی) حاد و قابل پیشگیری است.
میگرن جزو شایع ترین بیماریهاست که حدودا ۱۰ درصد از مردم جهان به آن مبتلا هستند. در حال حاضر داروهای میگرن حاد بر اساس تفکر غالب که میگرن یک اختلال عروقی است، عمل می کنند.
پروفسور دیوید دودیک عنوان کرد : داروی تریپتان که برای درمان بیماران میگرنی مورد استفاده قرار می گیرد براساس این تصور که انقباض رگهای خونی مغزی عامل ایجاد سردردهای میگرنی است ،طراحی شده اند. قرنهاست که تصور میشود میگرن اختلال عروقی است در حالیکه تحقیقات دو دهه اخیر نشان داده است که میگرن اساس ژنتیکی و بیولوژیکی دارد و بعبارتی یک بیماری ارثی است که بر اساس تغییرات فیزیولوژیکی در مغز ایجاد می شود . اگر حمله میگرنی با فرکانس بالا اتفاق بیفتد احتمال ایجاد تغییرات ساختاری در مغز هم وجود دارد.
دودیک امیدوار است با توسعه تحقیقات و استفاده از نتایج حاصل از آن و با ساخت ترکیبات جدید ، درمان انتخابی صورت گیرد و همچنین پیشگیری از ابتلا به بیماری امکان پذیر شود. دودیک عنوان کرد : ” میگرن یک بیماری عصبی است.”
پایه و اساس پیشگیری از میگرن حذف ریسک فاکتورهایی است که شروع حمله های میگرنی را موجب میشوند.ریسک فاکتورها عبارتند از : استفاده بیش از حد از داروها بویژه مواد شبه افیونی ، باربیتورات ها ، ضد دردها و تریپتان ها، افسردگی و اختلالات خلقی، چاقی، ضربه به سر، و مصرف کافئین (موجود در چای و قهوه) بیش از حد.
دودیک اظهار داشت : با کنترل ریسک فاکتورها بسیاری از بیماران در مراحل اولیه درمان می شوند. در این رابطه پزشکان باید روشهای پیشگیری از حمله های میگرنی را به بیماران آموزش دهند.
بعنوان مثال افراد چاق پنج برابر افراد عادی و افراد افسرده ۳ برابر بقیه در معرض ابتلا به میگرن قرار دارند. بنابراین درمان چاقی و افسردگی خودبخود از وقوع حملات میگرنی پیشگیری می کند.
دودیک تاکید کرد : ” در بیشتر مواردپیشگیری، قطع حملات میگرنی را موجب شده است. درمان حاد در مواقعی انجام می شود که حمله میگرنی رخ میدهد. همچنین برای کاهش حملات و کاهش شدت و طول مدت حملات باید رژیم پیشگیری هر روز مورد توجه قرار گیرد.”
1 thought on “جلوگیری از حملات میگرنی با مدیریت ریسک فاکتورها”