بر اساس نتایج حاصل از مطالعه جدیدی که به تازگی در ژورنال ” American Neurological Association and Child Neurology Society” منتشر شده است ، در افراد مسن مصرف انواع توتها از قبیل توت فرنگی و بلوبری( قره قات) بدلیل دارا بودن فلاونوئید بالا ، ایجاد اختلالات شناختی را تا دو و نیم سال به تاخیر می اندازد.
فلاونوئیدها ترکیباتی هستند که خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بالائی دارند . کارشناسان بر این باورند که استرس و التهاب موجب تسریع در اختلالات شناختی می شود و مصرف ترکیبات حاوی فلانوئیدها نظیر انواع توت ها موجب تاخیر در ایجاد اختلالات شناختی میشود. بر اساس مطالعات قبلی در مدلهای حیوانی اثرات مثبت مصرف فلانوئیدها بویژه آنتوسیانیدین ها در افراد مسن محدود است ولی با مصرف مواد غذائی حاوی این ترکیبات بهبود عملکرد شناختی مشاهده شده است.
با افزایش نسبت جمعیت مسن در جوامع پیشرفته، توجه به سلامت سالمندان اهمیت ویژه ای یافته است.
تیم تحقیقاتی محققان BWH و دانشکده پزشکی هاروارد ، داده های حاصل از بررسیهای بهداشت پرستاری که با تکمیل پرسشنامه و ثبت شیوه زندگی ۱۲۱۷۰۰ زن ۳۰ تا ۵۵ ساله از سال ۱۹۷۶ آغاز شده است را مورد بررسی قرار دادند. از سال ۱۹۸۰ به بعد مصرف مواد غذائی شرکت کنندگان در این طرح هر چهار سال بررسی گردید. در بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۱ عملکرد شناختی۱۶۰۱۰ نفراز زنان بیش از ۷۰ سال تا دو سال مورد مطالعه قرار گرفت.میانگین سن زنان حاضر در این مطالعه و میانگین شاخص توده بدنی آنان بترتیب ۷۴ سال و ۲۶ تعیین گردید.
در این مطالعه، مشاهده گردید که مصرف انواع توت ها بهبود عملکرد شناختی افراد را در پی دارد. با اینحال نمیتوان گفت تنها و تنها با مصرف توت عملکرد شناختی افراد بهبود می یابد بلکه احتمالا شیوه های درست زندگی نظیر ورزش کردن در این مورد بی تاثیر نمی باشد.