ریزحسگری که باکتریها را در دهان تشخیص می دهد.
گروهی از دانشمندان دانشگاههای تافتس و پرینسوتن در همکاری با هم یک ریزحسگر (نانوسنسور) ساختند که می تواند با قرار گیری در سطوح زیستی (مانند مینای دندان) اطلاعات را از محیط جمع آوری و مخابره کند.
این ریز حسگر که با استفاده از گرافین (نوعی ساختار دو بعدی کربنی) ساخته شده، روی یک ابریشم خاص قابل حل در آب چاپ می شود و به این ترتیب قابل انتقال و اتصال به سطوح زیستی خواهد بود. برای ارسال اطلاعات هم از یک مارپیچ تقویت کننده استفاده شده که در حقیقت نقش آنتن مدار ما را بازی خواهد کرد. به این ترتیب این مدار کوچک و بسیاز نازک قادر خواهد بود چیزهایی مثل وضع تنفس یا وجود باکتریها در دهان را گزارش دهد.
این دانشمندان در آزمایشهای اولیه توانستند چینین اطلاعاتی را از طریق سنسوری های تعبیه شده روی سطح مینای دندان، دریافت کنند. البته پژوهشگران تاکید کردهکه هنوز در ابتدای راه هستند و تا کاربردی و قابل استفاده شدن این تکنولوژی باید به تحقیقات جامع تری دست بزنند.
به نظر می رسد داشتن چنین ریز حسگری بر روی دندان بسیار قابل تحمل تر از یک نگین یا روکش طلا باشد. شما فکر می کنید چقدر بتوانید با چنین مداری روی دندانتان کنار بیایید؟