بر اساس مطالعات انجام یافته توسط محققان آمریکائی ، بیش از یک تصویر برداری اشعه ایکس از دندان در یک سال ، احتمال رشد و توسعه نوعی تومور مغزی را دو یا حتی سه برابر افزایش می دهد. محققان دریافتند این افراد بیشتر از سایرین به نوعی سرطان به نام مننژیوم مبتلا می شوند. مننژیوم با رشد درون جمجمه و وارد آوردن فشار به مغز ، می تواند کشنده باشد.
محققان دانشکده پزشکی نیوهاون کانکتیکت، BWH در بوستون دو نوع رادیوگرافی سر به نامهای ” bitewing” (عکسی که در قطع کوچک از یک یا چند دندان گرفته می شود) و ” Panorex” ( عکس سراسری که تمام دندانها را نمایش می دهد) را مورد بررسی قرار دادند.
این مطالعه روی ۳۰۰۰ بزرگسال انجام گرفت که نیمی از آنان تومور مغزی داشتند و نیم دیگر سالم بودند. با بررسی روی این تعداد از افراد، ارتباط معنی داری میان دریافت دوزهای مکرر تابش اشعه ایکس و سرطان مشاهده گردید.
بطور خاص، احتمال رشد تومور مننژیوم در کسانی که در طول سال یک بار یا بیشتر تصویربرداری ” Panorex” داشته اند، بسته به سنشان، ۲٫۷ یا ۳ برابر بیشتر از بقیه بوده است. احتمال رشد تومور در کسانی که حداقل یکبار در سال تصویربرداری ” bitewing” داشته اند نیز، ۴۰ تا ۹۰ درصد بیشتر از بقیه گزارش شد. دکتر ایزابل کلس، نویسنده این بررسی، امیدوار است از نتایج این بررسی جهت استفاده مطلوب از اشعه ایکس در دندانپزشکی استفاده شود.
دکتر پل فارا گفت : ” بر اساس نتایج بدست آمده، ارتباط تصویربرداری اشعه ایکس در دندانپزشکی با افزایش نسبی ریسک ابتلا به سرطان تقریبا ۵۰ درصد یا ۱٫۵ برابر گزارش شده است که از نظر آماری معنی دار است. با این حال بعلت نادر بودن این بیماری، افزایش خطر مطلق، اندک است و احتمال ابتلا در طول زندگی افراد از ۱۵ نفر در هر ۱۰۰۰۰ نفر تا ۲۲ نفر در هر ۱۰۰۰۰ نفر متغیر است. “
دکتر فارا اضافه کرد : ” کسانی که تا بحال تصویر برداری اشعه ایکس از دندانشان داشته اند نگران نیاشند با این حال بمنظور جلوگیری از مضرات اشعه ایکس ، استفاده از آن باید محدود به نیاز بالینی بیمار باشد و از انجام آن در مواقع غیرضروری حتی الامکان جلوگیری شود.”
سلام من دستیار دندانبزشکم زمان رادیو گ رافی چقدر از دستگاه باید فاصله بگیرم
سلام.من دستیار دندان بزشک هستم -و مدیر مرکز دستگاه اشعه ایکس را به خاطر تغییر دکوراسیون به اتاق دندانپزشکی در وسط یونیت ها اورده و ما مجبوریم در همان فضا عکس بگیریم و شنیدم که می گویید اشعه بعد از تمام شدن عکس هم در اتاق می ماند لطفا راهنمایی بفرمایید .ایا در معرض خطر اشعه ایکس هستم؟؟؟؟؟خواهش میکنم زودتر جواب بدین.
________________________________________________________________________
بعد از عکسبرداری حضور در اتاق مشکلی ندارد
salam man 7sale radiolojist am ,aya dar khataram??????????????
____________________________________________
در صورت رعایت نکات ایمنی خطر چندانی شما را تهدید نمی کند
سلام من می خوام رادیو گرافی فک و دهان راه اندازی کنم.
می شه کمکم کنید.
ايا ۶بارراديولژي در يك سال روي بدن و لک قهوه ای کم رنگ که دکتر گفته خال است و سطحي وصاف به اندازه ۵*۵رو كتف دارم ضرر دارد چون خالها زودتر سرطاني مي شوند من بايد دوباره يك راديو لژي از قفسه سينه كه درد مي كند بيندازم ودو عدد سي تي اسكن از سينوزيت بندازم ايا ۶بار راديولژي كه انجام دادم اين دو عكس نيز بيندازم مشكلي نداره
__________________________________________________________
سلام دوست عزیز
مطلب منتشر شده در مورد تاثیر رادیوگرافی دهان و دندان بر تومورهای مغزی است. در صایر موارد نظرات متناقض است و بعضا تحقیقات کافی موجود نیست.
اما در حالت کلی حتی افزایش احتمال بروز سرطان نیز یک رابطه آماری است و به معنای بروز قطعی سرطان نیست. در صورتیکه پروسه تشخیصی شما ایجاب می کند به دستور پزشکتان عمل بفرمایید
سلام.من دستیار دندان بزشک هستم به مدت۹سال مشغول کارم و روزانه حدود۵عکس بری ابیکال از دندان بیماران میگیرم.ایا در معرض خطر اشعه ایکس هستم؟؟؟؟؟؟؟؟خواهش میکنم زودتر جواب بدین.
______________________________________________________________
طبیعتا در معرض اشعه ایکس هستید اما اگر نکات توصیه شده را در هنگام گرفتن گرافی رعایت کنید، ریسک خطر بسیار کاهش یافته و نزدیک به جمعیت عادی خواهد شد.
با سلام
من متخصص رادیولوژی دهان و دندان هستم و بیشتر از هر کس دیگری به مضرات احتمالی اشعه واقفم.
تمام کتب و رفرنسهای معتبر بیان می کنند که در دوزهای پایین اشعه که در رادیولوژی تصویربرداری استفاده می شود احتمال ابتلائ به سرطان در حد یک میلیونیوم درصد است .سرطان یک بیماری مولتی فاکتوریال است یعنی عوامل زیادی در ایجاد آن نقش دارند.در مطالعات انسانی نمی توان فاکتورها را برای تمام بیماران یکسان سازی کردو یک عامل را در ایجاد تومور معرفی نمود.
بیان ناشیانه نتایج حاصل از مقالاتی که در صحت آنها تردید بسیاری وجود دارد کمکی به افزایش سطح بهداشت نخواهد کرد.
_________________________________________________________
با سلام به شما دوست و همکار گرامی
ما همیشه سعی کرده ایم مطالب را بر اساس مستندات و با ذکر منبع و مقالات مربوطه منتشر کنیم
در صورتی که شما منابع و مستنداتی در این مورد دارید خوشحال خواهیم شد که آنها را منتشر کنیم
من سالي دو بار حداقل اين كار رو ميكنم . يعني دندونپزشكم اصلا بدون عكس دست به دندونم نميزنه . اي بابا ! شما پزشكها هم كه هر كدوم ساز خودتون رو ميزنين .