نزد پزشک خود رفته اید. بعد از انجام کارهای معمول اندازه گیری فشار خون، وقتی دکتر پیچ تخلیه فشار سنج را باز می کند به او چشم می دوزید که: “دکتر فشارم چطوره؟” پاسخی که برای این سوال دریافت می کنید، ممکن است در تعیین سبک زندگی سلامت شما در آینده نقش مهمی داشته باشد. اگر پزشک به شما بگوید فشارتان بالاست یا خیلی بالاست، ممکن است مضطرب شوید یا به دنبال چاره بگردید، اما بعضی وقتها قرار نیست فشار خون شما به ۲۰۰ میلی متر جیوه برسد(همان فشار بیست سانتی متر جیوه که در میان عموم مصطلح تر است). بعضی وقنها تغییرات جزیی هم مهم هستند، با هم بعضی از این تغییرات به نظر عادی اما مهم را مرور می کنیم:
۱- فشارتان کمی بالاست:
اگر فشار خون شما بالای ۱۴۰ روی ۹۰ باشد یقینا یک جای کار می لنگد اما اگر فشار خون سیستولیک شما بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ و فشار خون دیاستولیک شما (اصطلاحا فشار پایین) بین ۸۰ تا ۹۰ باشد چه؟ خب شاید بگویید این خیلی هم مهم نیست. اما حقیقت این است که همین فشار نسبتا نرمال به بالا می تواند احتمال سوانح قلبی عروقی را ۲ برابر افزایش دهد. بنابراین همین میزان افزایش را هم جدی بگیرید و از رژیم غذایی متناسب با فشار خون پیروی کنید و حتما مرتب برای چک وضعیت خود به پزشکتان مراجعه کنید.
۲- فشارتان در هر دفعه اندازه گیری کمی بالاتر می رود:
در یک تحقیق سرانگشتی، نشان داده شد که در سنین بین ۳۵ تا ۶۵ سالگی فشار خون زنان در هر دهه از عمرشان حدود ۸ تا ۱۰ میلی متر جیوه و فشارخون مردان هم در مدت مشابه ۴ تا ۵ میلی متر جیوه بالا می رود. با این حساب حتی اگر فشار خون شما نرمال باشد در سالهای آینده کم کم بالاتر خواهد رفت تا به حد پرفشاری خون برسد. بنابراین اگر احساس کردید که تییرات مختصری هم نسبت به فشار خون چند سال قبل خود داشته اید بهتر است به پزشک مراجعه کنید و با دریافت دستورات غذایی و حتی در صورت لزوم نسخه های دارویی، مشکل را در نطفه کنترل کنید.
۳- فشارتان فقط در مطب دکتر بالا می رود:
این یک واقعیت است که بعضی ها وقتی فشارشان را در خانه یا جاهای دیگر چک می کنند نتیجه نرمال است اما وقتی این کار را در مطب پزشک انجام می دهند، مقدار به دست آمده کمی بالاست. این پدیده که پرفشاری روپوش سفید نام دارد به خاطر استرس فرد در محیط مطب روی می دهد. در گذشته عده ای می گفتند که این پرفشاری چون تنها در شرایط خاص اتفاق می افتد مهم نیست اما تحقیقات اخیر ثابت کرده اند افرادی که در شرایط استرسی دچار افزایش فشار خون می شوند، بیشتر از سایرین در معرض بیماریهای عروقی و قلبی قرار دارند و باید در صورت لزوم تحت درمان دارویی قرار گیرند.
حتما شما هم در بستگان نزدیک خود فردی را شراغ دارید که در سنین بالای ۴۵ سال باشد یا یکی از فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی عروقی را داشته باشد. هر چند وقت یک بار فشار او (ا فشار خودتان) را چک می کنید؟ آیا در خانه خود فشار سنج دارید؟ با توجه به اینکه فشار خون یکی از علائم حیاتی اصلی و نشان دهنده وضع سلامتی بدن است، بد نیست شما هم با صرف چند هزار تومان ناقابل یک فشار سنج در خانه داشته باشید و گهگاه فشار خون خود و اطرافیان را چک کنید. شاید شما هم دوست دارید صاحب یکی از این دستگاهها مدرن اندازه گیری علائم حیاتی بدن باشید که قبلا در سیب پزشکی معرفی شده اند: ساعت فشار سنج / فشار سنج خورشیدی / فشار سنج آیپدی / ماوس فشارسنج
سلام . خوبي ؟ من اصلا يادم نمياد اخرين باري كه فشارم رو گرفتم كي بود ! اشكالي نداره ؟ خطرناك نيست ؟ من يه زن ۲۹ ساله با سابقه دو بار بارداري ام .
___________________________________________________
سلام. ممنون
اگه مشکل یا سابقه مورد خاصی نداشتید جایی برای نگرانی نیست معمولا توصیه میشه در سنین بالای ۴۰ (در بعضی پروتکلها ۴۵ سال) فشار خون مرتب چک بشه. و همچنین در کسانی که سابقه مشکلاتی مثل قند یا چربی بالا و مسائل عروقی و قلبی دارند. اما بقیه هم اگر چک کنند بهتر هست هرچند لازم نیست