دانشجویان و مخصوصا دانشجویانی که دور از شهر خود زندگی می کنند، معمولا وقت کافی برای تهیه غذاهای متنوعتر ندارند، حتی اگر وقتش را هم داشته باشند ممکن است حوصله یا مهارت آشپزی کافی برای اینکار نداشته باشند یا بنا به دلایل اقتصادی از بعضی خرجهای غذایی صرفنظر کنند. یک دانشجوی خوابگاهی به راحتی به سمت غذاهای سریع، پر از کربوهیدرات (نشاسته یا چربی) کشیده می شود و معمولا گروههای غذایی لبنیات و میوه جات از رژیم غذایی او حذف می شوند. بطور خلاصه حفظ تغذیه سالم در دوران زندگی دانشجویی کمی سخت است. اما چکار باید کرد؟
اگر دانشجو هستید یا به هر دلیلی در شهری دور از خانواده زندگی می کنید، می توانید با چند توصیه کوچک زیر رژیم غذایی بسیار سالمتری داشته باشید:
۱- صبحانه بخورید، حتی اگر یک لقمه باشد. بدن را شارژ می کند. جای دوری نمی رود به بدنتان خیر برسانید.
۲- با شکم خالی چای نخورید، حداقل دردسرش ترش کردن معده است.
۳- هر روز میوه بخورید. ترکیبات خوشمزه و زیبایی هستند. اگر دستگاه گوارش برای مدتی رنگ میوه به خود نبیند به هم می ریزد. ویتامین و بساری موادضروری هم دارد.
۴- تخم مرغ خوب است اما نه برای هر روز و هر وعده، کمی تنوع هم بد نیست. البته منظور از تنوع به هیچ وجه سوسیس یا کالباس و همبرگر نیست مخصوصا انواع ارزانشان.
۵- می دانید داشتن کمی سبزی یا سالاد یا حتی ماست وسط سفره چقدر سفره را زیباتر و غذا را کاملتر می کند؟ خرج زیادی هم ندارد، وقتی هم نمی گیرد، پس فراموششان نکنید.
۶- شایعترین کمبود تغذیه ای در میان دانشجویان فقر آهن است، پس به این نکات توجه کنید: – سعی کنید گوشت بخورید حتی اگر کم باشد. – با مصرف مرکبات (حتی آبلیمو) همراه غذا جذب آهن را بیشتر کنید. – بلافاصله بعد از غذا چای نخورید.
۷- کم بخورید و همیشه بخورید (بجای اینکه یک ناهار سنگین بخورید و بعد تا ۲۴ ساعت دیگر هیچ چیزی نخورید، صبحانه، ناهار، عصرانه، شام بخورید اما در مقدارهای متناسب)
۸- دوغ نسبت به نوشابه دوست بهتری است. سالمتر و خوشمزه تر، دوغ بخورید مخصوصا شبها
۹- شام سبک میل کنید.
۱۰- غذاهای یخچالی را قبل از استفاده خوب گرم کنید.
خیلی سخت نیس
مرسی …