آواتارها نمایانگر های مجازی هستند که هر کاربر برای حضور خود در دنیای وب یا بازی طراحی می کند، یا آنطور که در فیلم آواتار شاهد بودیم ممکن است این نمایانگرها برای حضور در سرزمین ناوی ها ساخته شوند!
معمولا وقتی کسی آواتار خود را طراحی می کند، مجموعه ای از ایده آل های خود را در شمایل این نماینده مجازی به تصویر می کشد، پس میتوان انتظار داشت که رفتارها و ظاهر یک آواتار تاثیر گرفته از تفکرات و تصورات صاحب ان آواتار باشد؛ اما آیا عکس موضوع هم صادق است!؟ یعنی آیا ممکن است آواتار هم صاحب خود را تحت تاثیر قرار دهد؟
این موضوع تحقیقی است که پژوهشگران آزمایشگاه واکنشهای مجازی انسان در دانشگاه استانفورد بر روی آن کار کرده اند. (بله یک نهاد تحقیقاتی تنها برای مطالعه بر روی واکنشهای مجازی انسان) و به نتایج جالبی هم رسیده اند. در مواردی که این گروه تحت بررسی قرار دادند، صاحب آواتار بطور واضحی از آواتار خود تاثیر می گرفت و رفتارهای زندگی واقعی خود را هم بر اساس آن تغییر می داد.
مثلا یک خانم دانشجو با دیدن لاغر شدن واضح اواتار خود بهنگام انجام ورزش و چاق شدن آن موقع استراحت کاملا برنامه زندگی خود را عوض کرد و ساعات بسیاری بیشتری برای ورزش اختصاص داد. در یک مورد دیگر دانشجوی پسری بعد از دیدن آواتار خود که به سرعت پیر شده و کارآیی خود را از دست میداد، برنامه های تفریح و ولخرجی خود را لغو کرد و شدیدا اهل پس انداز و آینده نگری شد.
محققین آزمایشگاه واکنشهای مجازی انسان بر این باورند که تاثیرات دنیای مجازی و شخصیتهای مجازی ما بر زندگی واقعی مان بسیار واضحتر از این حرفها هم هست و در آینده نقش مهمتری را در ایجاد رفتارهای اجتماعی و فرهنگی ایفا خواهد کرد. این موضوع می تواند برای خیلی از شرکتهای تبلیغاتی، اقتصاد دانها، جامعه شناسها و حتی مسوولان کشورها جالب توجه باشد.
شما چطور؟ آیا آواتاری برای خود ساخته اید؟ چه چیزهایی در طرح یک آواتار برای شما مهم است؟
این نوشته در اینجا هم منتشر شده است: نارنجی
no comment