پر رنگ شدن یا نارنجی شدن رنگ ادرار نوزاد در حقیقت بخاطر بالا رفتن غلظت ماده ای رنگی به نام بیلی روبین در ادرار نوزاد است؛ این مساله بویژه در روزهای اول بعد از تولد که دفع بیلی روبین (ماده رنگی زرد) در ادرار افزایش می یابد، دیده می شود. ممکن است در این حالت شما هنگام تعویض پوشک نوزادتان متوجه زرد یا نارنجی شدن پوشک شوید.
علاوه بر ترشح زیاد بیلی روبین در ادرار، غلیظ شدن ادرار هم باعث پر رنگ شدن ادرار خواهد شد. در شرایطی که نوزاد زیاد تعریق می کند و آب بدن کمتر می شود یا در صورتیکه به دلیل ناکافی بودن شیر، میزان مایعات دریافتی نوزاد کم شود ممکن است ادرار او پررنگ تر شود. در این شرایط باید شیر کافی به نوزاد برسد و اگر شیر مادر کافی نیست در کنار آن از شیر خشک مناسب سن نوزاد نیز استفاده شود.
دقت کنید:
- اگر نوزاد شما ادرار پررنگی دارد و بیحال است، احتمالا کم آبی شدیدی را تحمل می کند. به اندازه کافی به او شیر بنوشانید و او را به پزشک برسانید.
- اگر نوزاد شما زیاد تعریق می کند، لباسهایش را کمی سبک تر و دمای اتاق را هم تنظیم کنید. بهتر است دماسنجی در اتاق داشته باشید و دما را در ۲۵ تا ۲۷ درجه تنظیم کنید.
- اگر ادرار نوزاد پررنگ است و علائم زردی در چشمها و پوست هم دیده میشود، احتمالا نوزاد شما مبتلا به زردی نوزادی (ایکتر نوزادی) است. برای بررسی و معاینات به پزشکتان مراجعه کنید.