چندی پیش مطالبی (۱ و ۲ ) در مورد ترفندهای استفاده از جیمیل منتشر کردیم اما احساس کردیم نیاز است تا به سوالات پایه ای تر در مورد ایمیل نیز پاسخ بدهیم. امروز زمان پاسخ دادن به این سوالات است:
۱- آیا لازم است که من هم ایمیل داشته باشم؟
بله. صد در صد. ایمیل نه تنها ارتباط شما را با دیگر دوستان و همکارانتان تسهیل می کند. بلکه امروزه در بسیاره فرآیندهای اداری اینترنتی از شما یک آدرس ایمیل معتبر خواسته می شود. این روزها داشتن پست الکترونیکی (ایمیل) به اندازه موبایل مهم است.
۲- ایمیل چه فایده ای برای من دارد؟
- بیشتر سرویسهای ایمیل دنیا رایگان هستند. با داشتن ایمیل شما می توانید به راحتی و بصورت رایگان با دیگر دوستان و همکاران خود در ارتباط باشید. شما می توانید از طریق تلفن همراه یا رایانه خود به ایمیلتان دسترسی پیدا کنید.
- همچنین می توانید بصورت ایمیلی مشترک بعضی نشریات یا سایتها شوید و مطالب جدید آنها را در صندوق پستی آنلاین خود بخوانید.(اشتراک مداپل از طریق ایمیل)
- بعضی ها از ایمیل بعنوان فضایی برای ذخیره اطلاعات شخصی خود استفاده می کنند، به این صورت که فایل مورد نظر را به خودشان ایمیل می کنند تا در صورت لزوم از هرجایی به راحتی و با امنیت مطلوب به آن دسترسی داشته باشند.
- ثبت نام جهت استفاده از بسیاری سرویسهای آنلاین نظیر بانکداری اینترنتی و … نیز نیازمند ارائه یک آدرس ایمیل معتبر است.
۳- ایمیل ملی چیست؟
ایمیلهای ملی سرویسهای ایمیلی هستند که قرار است داده های آنها در کشور ایران نگهداری شود تا اطلاعات کاربران ایرانی در دسترس دولتهای بیگانه نباشد.از دو سه سال پیش ملی کردن ایمیل هم در دستور کار قرار گرفت و چند سرویس بعنوان ایمیلهای وطنی معرفی شدند. رسمی ترین آنها سرویسهای ایمیل ایران mail.iran.ir و پست mail.post.ir هستند که هر دو زیر نظر مستقیم وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات هستند و معمولا مقصود از ایمیل ملی همینها هستند؛ اما گاه دیگر سرویسهای ایمیل وطنی را هم ایمیل ملی می خوانند مانند چاپار chmail.ir و میهن میل mihanmail.com و وطن میل vatanmail.ir و صبا میل sabamail.com و ایمیل فارسی (میلفا) mailfa.com
۴- آیا ایمیل ملی بهتر است؟
مراحل ثبت نام در سرویس های ایمیل ملی پیچیدگی های زایدی دارد. مثلا سرویس ایمیل پست،، نیازمند مراجعه حضوری به یکی از دفاتر پستی و صرف هزینه است. ایمیل “ایران” و “پست” هر دو هنگام ثبت نام از شما مشخصات کاملی همچون کد ملی، آدرس، شماره تلفن، محل اشتغال و غیره می خواهند در حالیکه در اکثر سرویسهای بین المللی، اجباری به ارائه این اطلاعات ندارید.
علاوه بر آن سرویسهای ایمیل ملی هنوز نتوانسته اند امکانات ایده آلی برای کاربران فراهم کنند وحرف و حدیث هایی هم در مورد امنیت در این ایمیلها وجود دارد. البته باید متذکر شویم که چنین حرف و حدیثهایی در مورد اکثر سرویس دهندگان اینترنتی (چه ایرانی و چه خارجی) وجود دارد.
۵- کدام سرویس دهنده های ایمیل بین المللی بهتر هستند؟
بیشتر کارشناسان عرصه ارتباطات سرویس ایمیل شرکت گوگل یعنی جیمیل Gmail.com را بهترین گزینه رایگان می دانند. چرا که هم امنیت بسیار بالایی نسبت به سرویسهای دیگر دارد و هم اینکه با دیگر سرویسهای گوگل نیز هماهنگ است. مثلا اگر شما یک تلفن هوشمند اندرویدی داشته باشید، برای استفاده بهینه از امکانات آن نیاز به یک اکانت (حساب کاربری) گوگل دارید.
با داشتن یک اکانت گوگل شما می توانید علاوه بر جیمیل از شبکه اجتماعی گوگل پلاس (معادل گوگلی برای فیس بوک) و یا گوگل درایو (سرویس ذخیره اطلاعات اینترنتی) و دهها سرویس رایگان و عالی شرکت گوگل هم استفاده کنید. بعد از جیمیل دیگر سرویسهای مطح ایمیل در سطح بین الملل سرویسهای شرکت یاهو mail.yahoo.com و لایو (ایمیل مایکروسافت) live.com هستند که هیچکدام از نظر امنیت و کارآمدی با جیمیل قابل مقایسه نیستند.
۶- چطور یک ایمیل دست و پا کنیم؟
برای داشتن یک آدرس پست الکترونیکی باید ابتدا در سرویس مورد نظرتان ثبت نام کنید. مثلا اگر می خواهید یک ایمیل در Gmail داشته باشید، باید ابتدا به آدرس gmail.com مراجعه کنید و در پایین کادر روی create an account کلیک کنید. در صفحه باز شده باید فرم مربوطه را پر کنید. اگر در پر کردن فرم مشکلی داشتید، منتظر مطلب ما در شماره های بعدی باشید.
۷- چطور به ایمیل خود دسترسی داشته باشیم؟
حالا که یک آدرس ایمیل دارید، هزاران روش برای دسترسی به ایمیلتان می توانید داشته باشید. روش متداول و سنتی این است که آدرس سرویس دهنده ایمیل خود (مثل gmail.com یا mail.iran.ir) را در نوار آدرس مرورگر اینترنتی خود تایپ کنید و سپس با وارد کردن نام کاربری و کلمه رمز خود وارد صندوق پستی تان بشوید.
روش دیگر استفاده از نرم افزارهایی هستند که بصورت اتوماتیک در هر بار اتصال به اینترنت، صندوق پستی شما را می خوانند و در صورت وجود پیام جدید به شما اطلاع می دهند. تاندربرد (از شرکت موزیلا) و اوت لوک (از شرکت مایکروسافت) از جمله این نرم افزارها برای ویندوز هستند. اگر یک تلفن هوشمند دارید می توانید از اپلیکیشن ایمیل موبایل خود استفاده کنید و یکبار نام کاربری و رمز عبور خود را به اپلیکیشن بدهید تا بصورت خودکار ایمیلهای جدید را به شما نشان بدهد.
سلام چرا بعد از ثبت نام با وجود درست بودن اطلاعات ایمیل باز نمیشه؟یا میگه سایت معتبر نیست یا اطلاعات اشتباه است؟
man az barname yadgiry emailtan goshalm &razim
با سلام من از وطن میل دو ایمل درست کردم ولی هر وقت به آنها می خواهم وارد شود می نویسد ایمیل یا گذرواژه اشتباه است در حالی که همه دقیقا درست است من چکار کنم
ممنون از سایت.اگه ممکنه یکمی بیشتر درباره وطن میل توضیح بدید من ثبت نام کردم ولی هیچی دربارش نمیونم
تایید حساب
سلام از سایت خوبتان ممنون هستیم هر چی بوی ایران وبده حتما خوبه
salam mamnon az sait ton
kheili aliye
یا مهدی ادرکنی
ازسایت خوبتون ممنون
aliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Thank you very much for your useful information