در فیلمها و سریالهای وطنی، تهوع خانمها همیشه یک معنی دارد: “بارداری” هرچند کمی کلیشه ای و مبالغه آمیز اجرا می شود؛ اما به هرحال یکی از عوارض بارداری به ویژه در سه ماهه اول حاملگی تهوع و گاه استفراغ است. تهوع و استفراغ در بارداری تحت تاثیر تغییرات در بدن خانم باردار از جمله بعضی تغییرات هورمونی روی می دهد و معمولا بعد از ماه سوم رو به کاهش می گذارد. اما «برای درمان تهوع و استفراغ در حاملگی چه کار باید بکنیم؟»
۱- کم بخور همیشه بخور:
بهتر است تعداد وعده های غذایی افزایش پیدا کند و حجم آنها کم شود. به این ترتیب احتمال تهوع و استفراغ هم کم خواهد شد.
۲- روز خود را با مایعات شروع نکنید:
اگر در ابتدای روز و با شکم خالی غذاهای آبکی و نوشیدنی بخورید احتمال تهوع بیشتر خواهد شد.
۳- کمتر چای بخورید:
چای ممکن است رفلاکس و تهوع را افزایش دهد. چای کمرنگ بخورید یا اصلا نخورید. البته در استفاده از چایهای گیاهی هم دقت کنید، بعض از انها مثل آویشن و کاکوتی اصلا برای خانمهای باردار خوب نیستند.
۴- از زنجبیل غافل نشوید:
اگر می توانید زنجیل (زنجفیل) را وارد رژیم غذایی خود کنید. هرچند که زنجبیل در بعضی افراد ممکن است باعث نفخ شود اما به شدت تهوع و استفراغ حاملگی را کاهش می دهد.
۵- ویتامین ب ۶ را دریابید:
ب۶ تقریبا بی ضرر است، برای کاهش تهوع در بارداری هم معمولا مفید است. البته بهتر است قبل از استفاده از این دارو ( و هر داروی دیگری) با پزشک خود مشورت کنید.
۶- دکتر بروید:
بعضی وقها ممکن است علیرغم رعایت تمام نکات فوق، با توجه به مسائل طبیعی که در بدن روی می دهد، باز هم تهوع و استفراغ ادامه داشته باشد. در این حالت به جای اینکه از در و همسایه چاره جویی کنید یا داروهای مشکوک عطاری ها را به خورد خود و فرزند دلبندتان بدهید، باید به پزشک خود مراجعه کنید و از او راهنمایی بخواهید.
1 thought on “برای کاهش تهوع در بارداری چه باید کرد؟”