“هروقت پای اینترنت مینشینم، متوجه گذر زمان نمی شوم” این جمله وصف حال خیلی ها (و حتی شاید شما) است. تکنولوژی ارتباطی جدید با همه جذابیتهایش بعضی وقتها آنقدر ما را مجذوب خود می کند که کار دستمان می دهد. ناگهان متوجه می شوید از قرار مهمی عقب مانده اید یا مجبورید دیر سر کار بروید، شاید هم از نظر اعضای خانواده تان به فرد بی مسوولیتی تبدیل می شوید، اما هر مشکلی را می توان مدیریت کرد؛ امروز می خواهیم نکته هایی برای مدیریت زمان در دنیای مجازی را با هم مرور کنیم:
۱- لیست کارهایتان را بنویسید
کشتی بی سکان با باد و موج اینطرف و آنطرف می رود. پس قبل از حرکت در دریای اینترنت یک سکان روی کشتی خود نصب کنید. پیش از اینکه بروید و جلوی مونیتور مسحور کننده تان بنشینید، کارهایی که باید انجام بدهید را لیست کنید. خیلی وقتها شما فقط می خواهید یک قبض را از طریق اینترنت پرداخت کنید اما همینکه سیستمتان را روشن می کنید مشغول سر زدن به سایتهای مختلف خبری و تفریحی می شوید و بعد از چند ساعت می بینید که همان قبض را هم یادتان رفته پرداخت کنید.
قبل از اتصال به اینترنت لیست کارهایی را که باید انجام بدهید را بنویسید، مثلا چک کردن ایمیلهایتان، انجام امور بانکی اینترنتی، مرور اخبار، خواندن مقالات و یا سر زدن به شبکه اجتماعی. سعی کنید بر اساس لیستی که نوشته اید جلو بروید.
۲- بودجه زمانی تعیین کنید
حالا که لیست را مشخص کردید بهتر است برای هر کاری محدوده زمانی هم در نظر بگیرید. بدون زمان بندی، لیست نمی تواند در مدیریت زمان تاثیری بگذارد. میتوانید برای اینکه برنامه تان خیلی خط کشی شده و خشک نباشد، وقتهای اضافی کوچکی هم در فاصله زمان بندی در نظر بگیرید.
۳-از ابزارهای همراه استفاده کنید
گجتها یا ابزارک ها وسیله های کوچک و به دربخور ما هستند، مثل موبایل یا تبلت و … شما می توانید از این ابزار ها استفاده کنید تا کارهایتان را راحت تر و در زمان کمتری انجام دهید. مثلا ایمیل ها را درست مثل پیامک روی گوشی خود دریافت کنید یا اپلیکیشن بانکداری اینترنتی را روی تبلت خود فعال و استفاده کنید. اینطوری می توانید در طول روز و در فواصل کارهای دیگرتان، امور اینترنتی خود را هم حل و فصل کنید.
۴- اینترنت خودش به شما کمک می کند
باور کنید قبل از ما و مثل ما خیلی های دیگر هم در اینترنت وقت کم می آوردند. بعضی از این افراد به فکر راه اندازی سرویس هایی برای بالا بردن بهره وری از اینترنت شدند. در این بین ما چند نمونه خوب را مثال می زنیم:
الف – فیدها و فید ریدرها: در این مورد قبلا هم در مداپل توضیح داده ایم. فید ریدر ها (خبرخوانها) می توانند فیدها (خوراک یا خبرمایه) را از دهها سایت مورد علاقه شما جمع کرده و یکجا به شما ارائه کنند و از اتلاف زمان شما در مطالعه اخبار و مطالب جلوگیری کنند.(آشنایی با چند فیدریدر جدید)
ب- سرویسهای ذخیره مطالب: ممکن است به مطلب خوبی در اینترنت بر بخورید ولی الان وقت خواندنش را نداشته باشید؛ می توانید با استفاده از سرویسهایی مانند سرویس پاکِت pocket این مطالب را برای خودتان ذخیره کنید و در فرصت مناسبی به همه آنها دسترسی داشته باشید.
ج- انتقالهای اتوماتیک مطالب بین سرویسها: لینک خوبی را می بینید و آن را در دلیشز delicious(سرویس استارک گذاری لینکها) به اشتراک می گذارید، اما دوست دارید این لینک در حساب توئیتر شما هم منتشر شود. یا دوست دارید توئیتهایتان در فیس بوک هم منتشر شود. به جای اینکه این کارها را بصورت دستی انجام دهید، می توایند با استفاده از تنظیمات موجود در این سرویسها کاری کنید که مثلا عکسهایتان در اینستاگرام در فیس بوک هم منتشر شود.
د- سرویسهای مدیریت سرویس ها: حالا که صحبت از انتقال اتوماتیک مطالب بین سرویسها شد، بد نیست یادی هم از سرویسهایی بکنیم که کارشان مدیریت سرویسهای دیگر است. مثل سرویس IFTTT . شاید در مطالب بعدی در مورد سرویس جذاب و بسیار مفید IFTTT بیشتر صحبت کردیم. اما بطور مختصر باید بگوییم که IFTTT مانند منشی شما در دنیای مجازی عمل می کند. مثلا شما به IFTTT می گویید که سر ساعت معینی چیزی در توئیتر شما منتشر شود. یا اگر تیم محبوبتان گل زد در فیس بوک شما نتیجه نمایش داده شود. یا اگر خبری در مورد گوشی موبایل شما در سایت خاصی پیدا کرد، آن را به ایمیل شما بفرستند و … IFTTT همه اینکار را بی مزد و منت برای شما انجام می دهد.
۵- بخوانید
تکنولوژی یعنی راه و روش خلاقانه برای انجام کارها به روشی بهتر و آسانتر. هر چقدر دانش شما در مورد سرویسهای جدید اینترنت و ابزارهای کمکی و اپلیکیشنهای جدید بالاتر برود. می توانید راحت تر و در زمان کمتری کارهایتان را انجام دهید. مثلا مداپل را بخوانید تا باز هم از جدیدترین مطالب و راهکار ها در دنیای فن آوری با خبر شوید.