بر اساس یک مطالعه جدید در زنانی که ساعات کاریشان در شیفت شب قرار دارد ، احتمال ابتلا به سرطان سینه بیشتر است.
بطور متوسط احتمال ابتلا به سرطان سینه در زنان دانمارکی که در شیفت شب کار می کنند نسبت به زنانی که در ساعات مختلف روز کار می کنند، ۴۰ درصد بیشتر است. احتمال خطر ابتلا در میان زنانی که در دوره های زمانی طولانی در شیفت شب کار کرده اند، بالاتر نیز بوده است. بر همین اساس احتمال ابتلا درزنانی که سه بار در هفته بمدت شش سال یا بیشتر در شیفت شب کار کرده اند بیش از دو برابر بقیه است.
حدود ۲۰ درصد از مردم آمریکا و اروپا در شیفت شب کار می کنند. بر اساس نتایج حاصل از بررسیهای آژانس بین المللی تحقیقات سرطان در سال ۲۰۰۷، بهم خوردن ساعت بیولوژیکی و ریتم شبانه روز ممکن است به سرطان منجر شود. کار در شب، تولید هورمون ملاتونین را کاهش می دهد.
کار کردن در دو شیفت شب در هفته ریسک ابتلا را افزایش نخواهد داد، در واقع بنظر میرسد این تعداد شیفت شب ساعت بیولوژیکی بدن را برهم نمی زند. کارگران شیفت شب بر خلاف سایر همکاران خود تمایل بیشتری داشتند تا حمام آفتاب بگیرند. بنابراین تئوری عدم قرارگیری در معرض نور آفتاب و ارتباط آن با سرطان سینه خودبخود رد میشود.
دکتر ماریسا ویس می گوید : ” بررسیهای مختلف نشان می دهد که شیوع سرطان سینه در کارگران شیفت شب بر اساس ریسک فاکتورهائی نظیر (چاقی، سیگار کشیدن، مصرف الکل) بیشتر از سایرین است که احتمالا بعلت کیفیت پائین خواب و ساعات خواب کمتر ، اختلال در ساعت بیولوژیکی بدن ، قرار گرفتن در معرض نور زیاد در شب و کاهش ترشح هورمون ملاتونین که نقش مهمی در رشد طبیعی سلولهای بدن دارد ، می باشد. البته از آنجائی که مهمترین ریسک فاکتور ابتلا به سرطان افزایش سن است ، ارتباط کاهش استراحت و افزایش احتمال ابتلا به سرطان کاملا منطقی بنظر میرسد. “
دکتر استفانی برنیک می گوید : ” ما می دانیم که کار در شب و برهم خوردن ساعت بیولوژیکی بدن ریسک ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهد. وی در پاسخ به این سوال که ” یک زن با توجه به این اطلاعات چه کاری باید انجام دهد؟ ” می گوید:” ترک شغل، ورزش بیشتر ، خوردن یک رژیم غذایی سالم و نوشیدن کمتر الکل از جمله کارهائی است که میتوان انجام داد.”
پانوشت: مطمئنا معادل دقیق Breast Cancer ، “سرطان سینه” نیست؛ اما با توجه به کلمات کلیدی مدنظر در روند کنترل و پایش وب، متاسفانه ناچاریم این ترجمه را به جای معادل صحیح آن استفاد کنیم.
دنیا رو به دیکتاتوری هست و ما لاجرم باید سحرخیز شویم تا کامروا گردیم. حتی اگر جغد باشیم. من از هم اکنون با مطالعه ی هشدارهای جدی این وبلاگ، تصمیم قاطعانه ی خود را برای تغییر سبک زندگی گرفته ام. منتهی از دوستان و همکاران محترم هم خواستارم با ارائه ی پژوهش هایی راجع به زندگی افرادی که زیاد عمر می کنند، خطر انقراض دسته جمعی نسل دایناسورها را هم برای دیگران یادآور شوند. افزایش طول عمر احتمال ابتلا به افسردگی ماژور و خودکشی را در مناطقی از دنیا زیاد می کند. به گزارش خبرگزاری دیسکاوری نیوز، بعضی کشورها به عنوان ناشادترین کشورها، بهتر است بر مولفه های به مرگی تمرکز کرده و از ارتقای بهداشت که منجر به ایجاد جامعه ی دایناسور محور و خطرات افسردگی ماژور و انقراض دسته جمعی می شود خودداری کنند.
با تشکر
____________________________________________________________________
عذرا:
🙂
با توجه به این مقاله و مقالات مرتبط ، احتمال اینکه من سرطانهای سینه ، تخمدان ، تومور مغزی ، آلزایمر و دیابت بگیرم خیلیه !!!