با کوچک و کوچکتر شدن اجزای سازنده کامپیوترها ، ساخت کامپیوترها سخت تر می شود . در آینده هارددرایوها در ابعاد نانو به بازار خواهد آمد. به همین منظور محققان دانشگاه لیدز بریتانیا و دانشکده کشاورزی و تکنولوژی دانشگاه توکیو اعلام کردند قادر به ساخت اجزای کامپیوتری ریز شبیه اجزای پی سی معمولی و حتی ساخت کامپیوتر زیستی هستند.
باکتری “Magnetospirilllum magneticum” میکروارگانیسمی است که بطور طبیعی در اطراف آب زندگی می کند . این باکتری در جستجوی اکسیژن با استفاده از خاصیت مغناطیسی طبیعی خود در راستای خطوط مغناطیسی زمین شنا می کند. زمانیکه آهن توسط باکتریها خورده میشود ، توسط پروتئین های ویژه ای کریستالهای ریز مگنتیت معدنی درون باکتری تولید می شود که این ریزذرات به درون مواد طبیعی مغناطیسی رسوخ می کند.
محققان می پندارند با تغذیه باکتریها از آهن و دستکاری روشهای کولونیزه کردن باکتریهای مغناطیسی ، می توانند از آنها بعنوان اجزای سازنده هارددیسکها استفاده کنند. در هر حال ساخت ریز مگنتها و شکل دهی به آنها جهت ذخیره اطلاعات بسیار مشکل است.
این تیم تحقیقاتی سیمهای الکتریکی کوچکی ساخته است که تبادل اطلاعات در غشاهای زیستی کامپیوترهای ساخته شده از سلولهای بیولوژیکی را امکان پذیر ساخته است.این سیمها در واقع شبیه نانولوله های با مقاومت الکتریکی است که سازگار با محیط زیست هم می باشند. این نوع کامپیوترها دریچه ای جدید رو به دنیای علم می گشاید که از آن جمله میتوان به ساخت کامپیوترهای سازگار با محیط زیست که در جراحی مورد استفاده قرار می گیرد و یا حتی قابلیت اقامت دائمی در بدن انسان را دارد ، اشاره کرد.