فکر می کنید بزرگترین مشکل یک کاربر ایرانی موبایل یا تبلت چیست؟ نوسانات قیمت ارز و به دنبال آن گرانی غیرقابل پیش بینی موبایلها؟ نبود نمایندگی بسیاری از شرکتهای معتبر در ایران و در نتیجه رواج دلال بازی و بازار سیاه؟ مشکل خدمات پس از فروش و تعمیرکاران تجربی (از نوع بی تجربه)؟ … همه اینها هست اما فقط این نیست، اساسی ترین مشکل کاربران ایرانی این است که بعد از همه این دردسرها وقتی موبایل تا تبلتی را تهیه می کنند، نمی توانند سوخت پیش برنده آن دستگاه یعنی نرم افزارهایش را تهیه کنند. این مشکل بویژه برای کسانی که به دنبال برنامه های تخصصی تر (مانند اپلیکیشنهای پزشکی) هستند. بیشتر خودنمایی می کند.
اصولی ترین و استانداردترین روش برای استفاده از نرم افزارهای اندرویدی، دانلود از بازار رسمی اندروید (اندروید مارکت سابق و google play فعلی) است. اما مشکل دقیقا همینجاست. اگر شما از ایران به اینترنت وصل می شوید، نمی توانید از این منبع چیزی دانلود کنید، این یعنی تحریم. خب پس باید چه کنیم؟ ما در اینجا سعی می کنیم راه حلهایی برای کاربران این سیستم عامل ارائه کنیم شاید که کمی از این مشکلات را کم کند.
اگر شما یک گوشی یا تبلت اندرویدی دارید، کار برای شما به نسبت اپلی ها کمی آسانتر است. درست است که در بازار اپ ها، در حال حاضر تنوع محصولات پزشکی برای اپلی ها بیشتر از اندرویدی هاست. اما چه فایده که دستیابی به این برنامه ها برای اپلی ها کمی سخت تر از اندرویدی هاست. اگر شما یک اندرویدی هستید گزینه های زیر را برای نصب برنامه دلخواه روی گوشیتان در پیش رو دارید:
خرید یک سی دی برنامه از سی دی فروشی سر کوچه
خب این راحت ترین راه است. صبح که می روید از نانوایی نان بگیرید، اگر سی دی فروشی سر کوچه تان باز است، بروید و یک سی دی سرشار از انواع اپهای اندروید بگیرید و بعد از طریق اتصال به کامپیوترتان آنها را روی موبایل/تبلت نصب کنید.
اما راستش را بخواهید، من این گزینه را زیاد توصیه نمی کنم. چرا که چنین سی دی هایی معمولا حاوی بدافزار هستند. یعنی ممکن است شما با دست خودتان انواع ویروسها را وارد دستگاه خود کنید. بعبارتی دیگر این سی دی ها حکم هله هوله های دست فروشها را دارند.علاوه بر آن امروز بیشتر اپلیکیشنها مرتب به روز می شوند و هر چند وقت یک بار ویرایش جدیدتر آنها عرضه می شود؛ یعنی حتی اگر شما این اپ ها را از سی دی نصب کنید. باز هم در آپدیت (به روز) کردن آنها نیازمند روشهای دیگر خواهید بود.
جستجو در اینترنت
روش دیگر این است که شما نام اپلیکیشن مورد نظر خود را بدانید و آن را در اینترنت و بویژه در سایتهای اشتراک فایل مانند ۴shared.com یا دیگر سایتهای اشتراک فایل جستجو کنید. البته این روش هم مشکلاتی دارد. اولا که بعضی از سایتهای اشتراک فایل به دلایلی مسدود هستند. علاوه بر آن دانلود از چنین مراکزی که فایلها توسط کاربران مختلف تامین می شوند دقیقا مانند خرید سی دی مشکلاتی از نظر امنیت دارد و مساله به روز کردن هم کماکان باقی خواهد بود. اما خب به هرحال در زمان ناعلاجی این هم روشی است.
بازارهای مشابه
یکی از بزرگترین مزیتهای اندروید این است که مراکز دانلود مختلفی به موازات بازار اصلی اندروید (گوگل پلی) فعال هستند. به نظر می رسد که بعضی از این بازارها تا حدودی قابل اعتماد باشند. البته نمی توان روی اطمینان به این مراکز دانلود قسم خورد، اما به هرحال بیشتر از گزینه های قبلی قابل اطمینان هستند.
مزیت اصلی این بازارها راحتی کار است. بسیاری از آنها دارای اپلیکیشنهایی هستند که مانند اپلیکیشن دانلود خود اندرویید (اندروید مارکت قبلی و گوگل پلی فعلی) کار پیدا کردن و دانلود اپ ها را آسان می کنند. علاوه بر آن این بازارها نسخه به روز شده اپلیکیشنها را هم در دسترس قرار می دهند و شما می توانید همواره ویرایشهای جدید این اپ ها را در اختیار داشته باشید.
از آنجا که پرداختن به این مارکتها مطلب مفصلی می طلبد. آنها را در یک مطلب جداگانه معرفی کردیم.
روشهای دور زدن محدودیت گوگل
روش دیگر استفاده از خود گوگل پلی (مارکت رسمی اندروید) است. اما مگر مارکت رسمی اندروید بر روی کاربران ایرانی بسته نیست؟ خب در اینجا باید روشی به کار ببندید که گوگل متوجه نشود که شما از کجا به اینترنت وصل شده اید. بنابراین اولا باید سیم کارت موبایل یا تبلت خود را غیر فعال کنید تا از روی اپراتور موبایل شناسایی نشوید (حالت پرواز). علاوه بر آن باید سیستم جی پی اس (موقعیت یاب) موبایل را هم غیر فعال کنید تا موقعیت جغرافیایی شما به سمع و نظر گوگل نرسد. حالا از طریق وای فای wi-fi به اینترنت وصل شوید. اما باید به طریقی با اینترنت ارتباط برقرار کنید که آی پی شما برای گوگل ارسال نشود.
برای اینکار هم روشهای زیادی هست که اگر در اینترنت جستجوی مختصری برای “تغییر آی پی” بکنید مطمئنا به نتایج زیادی دست پیدا خواهید کرد. معمولا این روشها با استفاده از نرم افزارهای خاصی قابل اجرا هستند. بعد از آن می توانید برنامه گوگل پلی یا اندروید مارکت (نسخه قدیمی تر) را از روی موبایل یا تبلت خود اجرا کنید و از اتصال به داده های آزاد لذت ببرید.
اگر شما هم روش دیگری برای دریافت اپلیکیشنها سراغ دارید لطفا با ما در میان بگذارید.
سلام یه راه راحت برای دانلود از گوگل پلی نرم افزار aptoide هست که دارم ازش استفاده می کنم
امیدوارم که معرفی کنید تا همه بهره ببرند
اگه خوب بود بگید صلوات بفرستند
Google play