نگاهی بر حضور نمایندگان دندانپزشک در ادوار هشت گانه مجلس شورای اسلامی
دکتر علی موذنی: در طول برگزاری و برپایی انتخابات مجلس در یکصد ساله گذشته در تاریخ ایران، اصناف و گروه های مختلف سیاسی و اجتماعی در انتخابات مجلس شرکت کرده اند. در این میان در دوره پهلوی و نیز در عصر جمهوری اسلامی، پزشکان حضور کم رنگ تری نسبت به سایر اصناف در مجلس شورای ملی و مجلس شورای اسلامی داشته اند. برای مثال بر طبق گزارش رسمی بخش خبری تلویزیون جمهوری اسلامی تعداد ۵۳۸۵ نفر برای نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبتنام کردهاند که از این تعداد ۲۶۲ نفر از نمایندگان پیشین مجلس، ۱۵۷۸ نفر کارمند دولت، ۸۶۳ نفر استاد دانشگاه، ۷۲۰ نفر فرهنگی، ۵۵۶ نفر بازنشسته، ۳۹۴ نفر پزشک، ۳۱۶ نفر دارای مشاغل آزاد، ۱۹۹نفر وکیل حقوقی یا قاضی،۱۳۸ نفر معمم، ۸۱ نفر بیکار و ۳۵ نفر نظامی هستند.
با توجه به این آمار می توان نتیجه گرفت پزشکان حدود ۷ درصد از کل ثبت نام کنندگان را تشکیل می دهند که میزان قابل توجهی نیست که در این میان تعداد دندانپزشکان ثبت نام کرده در این دوره نسبت به سایر پزشکان بسیار کم بوده است. در انتخابات این دوره دندانپزشکانی چون زهره طیب زاده نوری و سعید عسگری از حوزه اتخابی تهران، محمدرضا مرشدی، حیادخت و نقی حیدر دوست از حوزه انتخابی گیلان، محمد ابراهیم نعیمی از حوزه انتخابی گرگان و سلمان سامانی از حوزه انتخابی قوچان و فاروج برای نمایندگی مجلس داوطلب شدند.
با برگزاری انتخابات نهمین دوره مجلس در دوازدهم اسفند ماه سال نود، مشخص شد از میان این افراد تنها دکتر زهره طیب زاد نوری از حوزه انتخابی تهران توانست با کسب حدنصاب آرا، به دور دوم انتخابات راه یابد. وانگهی با مرور انتخاب شوندگان در ادوار هشت گانه مجلس شورای اسلامی مشخص می شود که نمایندگان دندانپزشک با کمترین تعداد، سهم کم رنگی را از حضور در مجلس از آن خود کرده اند. با این مقدمه به معرفی نمایندگان دندانپزشک در ادوار هشت گانه مجلس شورای اسلامی می پردازیم:
دکتر علی تاجرنیا
علی تاجرنیا دانشآموخته دندان پزشکی عمومی از دانشگاه تبریز و فارغ تحصیل تخصص پروتزهای دندانی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد است. وی در سنین جوانی به عضویت جبهه مشارکت ایران اسلامی در آمده و پس از مدتی جزو اعضای شورای مرکزی این جبهه موی همچنین سالها به عنوان عضو شورای عمومی و مرکزی دفتر تحکیم وحدت فعالیت نموده است. در زمان انتخابات مجلس ششم شورای اسلامی یکی از افرادی بود که از سوی جبهه مشارکت ایران برای نمایندگی در شهر مشهد کاندید شد.
وی در سن ۳۰ سالگی نماینده مردم مشهد در مجلس ششم شد که در این دوره وی جوانترین نماینده مجلس بود . دکتر تاجرنیا هم اکنون عضو هیات مدیره انجمن دندانپزشکان ایران میباشد و همچنین طی سالهای ۸۴ تا ۸۷ نماینده گروه دندانپزشکان ایران در شورای عالی سازمان نظام پزشکی بوده است.
دکتر خسرو دبستانی
خسرو دبستاني فرزند اردشير، یکی از نمایندگان دندانپزشک مجلس ششم بوده است، وی در سال ١٣١٩خورشيدي در اردكان يزد متولد شده است.او پس از پرويز ملكپور، افلاتون ضيافت و پرويز رواني، به مجلس شوراي اسلامي راه يافته و عنوان چهارمين نماينده زرتشتيان در مجلس را از آن خود كرده است. او با بهدستآوردن ۹۱۸۵ راي، از ٧ خورداد ١٣٧٩ به مجلس ششم راه يافت. از جمله اقدامات وی در زمان نمايندگي، می توان به هموار كردن روند استخدام زرتشتیان درآموزش و پرورش و اختصاص بودجهاي ویژه براي اقليتها اشاره کرد.
دکتر علی ریاض
سید علی ریاض متولد ۱۳۳۷ دارای دکترای دندانپزشکی است. وی در سال ۱۳۸۲ و در قالب تشکیلات آبادگران وارد مجلس شد. وی نماینده تهران در مجلس هفتم و از چهرههای شاخص و فعال اصولگرای مجلس بود. او به جز عضویت در هئیت رئیسه کمیسیون اصل نود (نائب رئیس اول)، رئیس فراکسیون ایرانیان مقیم خارج از کشور، دبیر فراکسیون قرآن و عترت و فراکسیون حمایت از معلولان، ریاست سه گروه دوستی پارلمانی ایران و عراق، ایران و عربستان ، ایران و کرواسی را بر عهده داشت.
وی همزمان مشاور فرهنگی و رئیس بازرسی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی تهران بود. او پس از اتمام دوره نمایندگی مجلس به عنوان مشاور وزیر بهداشت و قائم مقام معاون حقوقی و امور مجلس رئیس جمهور احمدی نژاد فعالیت میکند. ایشان هم اکنون رئیس هیات پزشکی حج و زیارت هلال احمر جمهوری اسلامی می باشد.
دکتر زهره طیب زاده نوری
زهره طیب زاده نوری متولد ۱۳۳۹ و دارای دکتری دندانپزشکی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است. در دهه شصت وارد فعالیت های دانشجویی شد. با انتخاب محمود احمدی نژاد به ریاست جمهوری و تشکیل دولت نهم به عنوان مشاور رییس جمهور، رییس مرکز امور زنان و خانواده، دبیر شورای عالی زن و خانواده و عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان در این دولت شروع به فعالیت کرد. در سال ۱۳۸۸ به ریاست دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی منصوب شد و تا مرداد ماه ۱۳۹۰ در این سمت فعالیت نمود.
افزون براین از دیگر سمت های ایشان می توان به عضویت در شورای اجماعی کشور، عضویت در هیئت امنای دانشگاه الزهرا(س) و عضو شورای عالی سیاست گذاری برنامه پنجم توسعه اشاره نمود. خانم زهره طیب زاده در آستانه انتخابات مجلس نهم برای اخذ کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی کاندید شد ولی پس از شمارش آرا ایشان به همراه هفت منتخب زن دیگر به دوره دوم انتخابات راه یافتند.
احمد پورنجاتی
احمد پور نجاتی سومین نماینده دندانپزشک در مجلس ششم بود. او در سال ۱۳۳۳ شمسی در قم متولد شد. در سال ۱۳۷۸ برای انتخابات مجلس ششم از حوزه انتخابی تهران (اسلامشهر، تهران، ری و شمیرانات) کاندیدا شد و توانست با کسب بیش از دو میلیون و دویست هزار رای وارد مجلس ششم شود. دکتر پور نجاتی در این دوره از مجلس ریس کمیسیون فرهنگی و عضو فراكسيون جبهه مشاركت مجلس بود.
وی در کارنامه فعالیت های سیاسی خود پس از انقلاب معاونت وزارت اطلاعات، قائم مقام رئيس سازمان صدا و سيما در دوران رياست علي لاريجاني، عضویت در شورای فرهنگ عمومی و مشاور فرهنگی دولت اصلاحات را دارد. احمد پور نجاتی علاوه بر فعالیت های سیاسی و پزشکی در عرصه شعر و سینما و تاتر نیز فعالیت میکند و به همین دلیل احتمالا چهره او برای بسیاری از مردم آشنا باشد.
محمد جواد نظری مهر
محمد جواد نظری مهر فرزند حاج یوسف نظری، نماینده دندانپزشک مجلس هشتم است. وی در سال ۱۳۴۵ شمسی در بندر گز متولد شد. تحصیلات مقدماتی و متوسطه را در بندر گز و گرگان سپری کرد. با پیروزی انقلاب اسلامی و وقوع جنگ تحمیلی حدود یک سال در جبهه های جنگ شرکت کرد. وي همزمان در كنكور سراسری شركت نموده و پس از قبولي جهت گذراندن تحصيلات تكميلي در مقطع دكتراي دندان پزشكي وارد دانشگاه شهيد بهشتي تهران شد. پس از اتمام تحصیلات وارد دانشگاه علوم پزشکی مازندران شد و در آنجا فعالیت خود را در حوزه آموزش و اداری آغاز نمود.
وی در کارنامه فعالیت های سیاسی و اجرایی خود پیش از نمایندگی در مجلس هشتم، مناصبی چون عضو كميسيون پزشكي و ورزشي كميته ملي المپيك، عضو شوراي سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكي كشور، رئيس بيمارستان شهدا بندرگز، مسئول كانون نخبگان استان گلستان، ناظر در شوراي ملي ايمن زيستي كشور، عضو هيئت امنا دانشگاه علوم پزشكي استان گلستان، رئيس بيمارستان اميرالمومنين شهرستان كردكوي، رئيس شبكه بهداشت و درمان كردكوي، نماينده وزارت كار و امور اجتماعي جمهوري اسلامي ايران در كشور بحرين و … را دارا بود.
دکتر محمد جواد نظری مهر در انتخابات مجلس هشتم کاندیدای نمایندگی از حوزه انتخابیه استان گلستان (بندر ترکمن / بندر گز / کردکوی) شد و توانست وارد مجلس هشتم شود. وی همچنین پس از اتمام دوره نمایندگی اش در مجلس هشتم برای انتخابات مجلس نهم نیز کاندید شد و توانست با کسب آرا، دوباره به مجلس راه یابد. به این ترتیب او تنها دندانپزشکی است که دو دوره بر کرسی مجلس شورای اسلامی مینشیند.