گروهی از دانشمندان دانشگاه هنگ کنگ طی تحقیقی به این نتیجه رسیده اند که اگر مغز بزرگسالان نیز همانند خردسالان در مواجهه با موارد جدید برای یادگیری قرار بگیرد، به سرعت رشد می کند.
آنها ۱۹ فرد بزرگسال را انتخاب کرده و به آنها کارتهایی رنگی (با طیف سبز-آبی)نشان دادند و اسامی غریبی را به عنوان اسم این رنگها به آنها یاد دادند، سپس از آنها خواستند که این نامها را مانند نام واقعی این رنگها یاد بگیرند و در صورتی که خواستند به ان نوع رنگ اشاره کنند از اسم اختراع شده توسط محققین استفاده کنند.
این یاد گیری و تمرین طی ۵ جلسه در سه روز و با صرف زمان حداکثر ۲ ساعت برای هر نفر انجام گرفت. سپس از مغز داوطلبین تصویر برداری ام-آر-آی به عمل آمد، در نهایت شگفتی، تصاویر MRI نشان دهنده رشد سریع قشر خاکستری مغز در نیمکره چپ بود. (البته دقیقا معلوم نیست که این افزایش قشر خاکستری ناشی از تکثیر سلولهای عصبی بوده یا رشد زواید سلولهای موجود چنین تغییری را بوجود آورده است)
تحقیقات پیشین نیز نشان داده بود که مغز می تواند تحت شرایط خاصی مقداری رشد داشته باشد، اما هیچگاه رشد قشر خاکستری مغز آن هم با این سرعت ثابت نشده بود. به نظر می رسد که عامل محرک اصلی در رشد ماده خاکستری مغز این افراد تغییرات در نامگذاری است، یعنی چیزی که اتفاق افتاده بیش از به خاطر سپردن یک نام عجیب بوده و داوطلبین در ادراک خود نسبت به رنگها تغییر ایجاد کرده اند.
رشد ماده خاکستری در نواحی مربوط به تشخیص رنگ، تحلیل بینایی و از همه مهمتر “ادراک” اتفاق افتاده بود که توجیه کننده همین نظریه است. می توان گفت این تحقیق راهی جدید در نظریات علمی باز کرده که شاید روزی بتواند به کشف روشهای تازه برای درمان بیماران ذهنی و مبتلایان به معلولیت های مغزی منجر شود.
در عین حال به نظر می رسد مهارتهای زبانی و ادراکی یکی از عوامل اصلی تحریک و تقویت مغز و جلوگیری از زوال آن است، در مقاله دیگری که اخیرا منتشر شده بود نیزثابت شده بود که افرادی که به چند زبان سخن می گویند بسیار کمتر از سایرین در معرض ابتلا به آلزایمر قرار دارند. شما به چند زبان مسلط هستید؟ آیا برنامه ای برای یادگیری زبان های جدید دارید؟
3 thoughts on “ثابت شد: امکان رشد دوباره مغز بعد از سنین بلوغ”
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
Related Stories
7 ژانویه, 2024
14 نوامبر, 2023
chera refrence matlab ro nemizarid? shoma khodet tahgig ro anjam dadin? zahmate tarjomash ro keshid, kheili mamnun ama referencesh ro bezarid.
__________________________________________________________
سلام
اتفاقا همیشه برای مطالب منبع رو درج می کنیم. در این مورد سهوا درج نشده بود که با تذکر شما اصلاح شد
جالبه . بيخود نيست استاداي ما كه هر كدوم يك قرن سن داشتند اينقدر ذهنهاي تيز و فعال داشتند بس كه هميشه سرشون تو كتاب و بحث علمي و اكتشافات جديد بود . خلاصه عمرا لحظه اي مغزشون رو به حال خودش رها ميكردند .