
عدم دقت به مواردی در خصوص صدور گواهیهای پزشکی استعلاجی میتواند باعث شود که پزشک مشمول ماده ۵۳۹ قانون مجازات اسلامی شود.
گواهی پزشکی خلاف واقع میتواند باعث محکومیت به حبس از ۶ ماه تا دو سال شود بنابراین به خاطر دلسوزی، رودربایستی بیدقتی و غیره هیچ وقت در صدور گواهی پزشکی ریسک نکنید و به این موارد حتما دقت کنید:
۱- احراز هویت
مطمئن شوید که مراجعه کننده خود را درست معرفی کرده و به جای فرد دیگری نیامده است کارت شناسایی یا دفترچه بیمه عکسساز یا هرگونه مدرک معتبر دیگری را حتماً مطالبه کنید.
۲- احراز سن قانونی
مطمئن شوید که درخواست کننده به سن قانونی رسیده و صحت روانی دارد یا قانوناً نیاز به ولی یا قیم دارد. اگر لازم باشد باید به او بگویید با ولی یا قیم قانونیش مراجعه کند
۳- توضیح اضافه ممنوع
توضیح غیر ضروری یا تشخیص احتمالی که برای شما مسجل نشده یا اسرار بیمار که ربطی به اداره و مدرسهاش ندارد را ننویسید فقط چیزهای لازم و محرز را بنویسید مثلاً میتوانید صرفاً به احتمال عفونت تنفسی حاد اشاره کنید اگر مستندات کافی برای تایید تشخیص کرونا ندارید.
۴- مجبور نباشید
اگر فکر میکنید استعلاجی لازم نیست در رودربایستی نمانید و احساس اجبار نکنید. در صورت نیاز میتوانید فقط گواهی کنید که در چه ساعت و تاریخی به شما مراجعه کرده است و همین
۵- دقت در تاریخ
زمان ویزیت و شروع استعلاجی را دقیق و صحیح بنویسید.
درخواست گواهی برای گذشته و آینده را خیلی قاطع رد کنید.
۶- تعیین مخاطب نامه
مشخص کنید که گواهی را برای کجا صادر میکنید مثلاً استفاده از عبارت «این گواهی بنا به درخواست نام برده جهت ارائه به فلان جا ارائه شده و ارزش دیگری ندارد.»
۷- بستن راه دستکاری
اول و آخر گواهی را با خط یا علامت ضربدر ببندید.
تاریخ را به حروف هم بنویسید.
میان کلمات و سطور خیلی جای خالی نگذارید.
سلام. بعضا در مراکزی که چند پزشک کار میکنند، بیمار بعد از ویزیت اولیه، با گذشت چند روز یا حتی چند هفته به پزشک دیگه در همان مرکز مراجعه کرده و با توجیه اینکه پزشک قبلی یادش رفته گواهی استراحت بنویسه یا اونروز حالم خوب بود و روز بعد حالم بدتر شد و مجبور شدم در منزل بمونم و سر کار نرم، تقاضای صدور گواهی استراحت میکنه که به هیچ وجه نباید نوشته بشه، حتی پزشک معالج اولیه هم نباید چنین خطایی انجام بدهد. متاسفانه عدم رعایت این امر بدیهی توسط برخی پزشکان، غیر از اینکه اثبات حال بد و نیاز به استراحت در گذشته ممکن نیست، باعث سو برداشت بیماران و ایجاد توقع حق به جانب از طرف آنها برای درخواستهای غیر قانونی و غیر حرفه ای از سایر پزشکان می شود.
گواهی استراحت در زمان ویزیت بر اساس وضعیت بیمار در آن زمان و با تشخیص همان پزشک است. بهتر است در زمان ویزیت اول به بیمار توضیح داده شود الان نیازی به استراحت ندارید ولی چنانکه شرایط بیماریتون بدتر شد لازم است مجددا ویزیت بشوید تا هم نسخه مناسب آن وضع جدید و هم در صورت لزوم گواهی استراحت صادر شود.
بیماریهای ویروسی مثل نشانگان سرماخوردگی، بندرت به استراحت بیش از ۲ یا ۳ روز نیاز دارند ولی چنانچه علام بیمار طول کشید و یا بدتر شد ، نیاز به ویزیت مجدد است که در صورت صلاحدید میشه به صدور گواهی استراحت جدید اقدام کرد.
خیلی ممنون از نکته ای که اشاره کردید