welcome Images بخشی از اتحادیه شرکت های Welcome است . اتحادیه شرکت های ولکام، یک موسسه غیر انتفاعی است که سرمایه امور تحقیقات سلامت را تامین می کند. ده سال است که این شرکت جایزه هایی را به تصاویر منتخبی که خلاقانه به گسترش زمینه های پزشکی، تاریخ اجتماعی ، بهداشت و زیست شناسی کمک می کنند ،اهدا میکند.
نیوساینتیست ۱۹ تصویر برگزیده این موسسه را در سال ۲۰۰۹ معرفی کرده است ، باتوجه به جالب بودن مطلب (هرچند یک ماه از اعلام برندگان می گذرد) ترجمه مطلب را منتشر میکنم. برای اینکه پست ها سنگین نشوند، این مجموعه را در ۳ قسمت منتشر خواهم کرد.
۱- دانه گل پرنده بهشت:
این، تصویر میکروسکوپی الکترونی از یک دانه گل پرنده بهشت (Strelitzia reginae) است. این گیاه، بومی آفریقای جنوبی است و گلهای آن به رنگهای شفاف آبی و نارنجی است کهبسیار شبیه یک پرنده زینتی است. این دانه در اصل به عنوان نمونهای برای نقاشی آبرنگ آنی کاوانا تهیه شده بود، اما علاقه دیو مککارتی به این دانه باعث تولید این عکس جالب شد. ( عکس از: آنی کاوانا و دیو مک کارتی)
۲-کو پلیمرها (Copolymers):
کوپلیمرها میتوانند در داروسازی میکرو پارتیکل (microparticle) یا ذره در ذره (particle-in-particle) مورد استفاده قرار گیرند. پلیمرهایی که در محلولهای اسیدی حل نمی شوند، برای پوشاندن یک ماده دارویی و جلوگیری از رها شدن آن در معده استفاده می شوند؛ یا پلیمرهایی که دیرتر حل میشوند میتوانند دارو را دیرتر آزاد کنند و تعداد دفعاتی را که شخص باید دارو مصرف کند، کاهش دهند.
ذره داخلی (که در اینجا با رنگ نارنجی نشان داده شدهاست) محتوی داروی پردنیزولون (نوعی کورتون) است که برای درمان بیماریهای التهابی روده استفاده میشود. بخش بیرونی که به رنگ آبی است، کوپلیمری است که پردنیزولون را دربرگرفته است. (عکس: آنی کاوانا)
۳-لحظه لقاح:
در این عکس لحظه لقاح انسانی در یک پروسه لقاح مصنوعی (از نوع IVF ) به تصویر کشیده شده است.
تخمک (دایره بزرگ قهوه ای) بسیار بزرگتر از اسپرم است و با سلولهای ابرمانند محافظ که به رنگ زرد نشان داده شدهاند، پوشانده شده است. غشای احاطه کننده تخمک، زونا پلوسیدا (منطقه شفاف) است. سر اسپرم حامل آنزیمهایی است که زونا پلوسیدا را حل میکنند و امکان باروری تخمک فراهم می آید. (عکس از: ام. آی. واکر)
۴-مویرگهای جسم مژگانی
این عکس میکروسکوپ نوری از اسپایک واکر، مویرگهای خونی جسم مژگانی چشم یک گاونر است. سوراخهای بسیار ریزی که مایع aqueous humour را ترشح میکنند در عکس نشان داده شدهاند. این مایع مواد مغذی لازم را برای عدسی و قرنیه چشم فراهم میکند.
این عکس از یک سری ۲۷ تایی عکس ساخته شده است که در عمق های مختلف گرفته شده و با هم ترکیب شدهاند تا ظاهری سه بعدی ارائه دهند. مویرگها با تزریق یک رنگ غیرقابل حل در شریان مشخص شدهاند. (عکس: ام. آی واکر)
۵-پایانه های عصبی در اطراف ریشه مو:
این عکس، پایانه های اعصاب حسی موجود در انتهای یک فولیکول مو را نشان میدهد. اعصاب حسی به محرک پاسخ میدهند تا حس حرکت، فشار و درد را منتقل کنند. رنگهای این عکس با استفاده از نیترات نقره و سپس پردازش آن درست مانند یک فیلم عکاسی ایجاد شده اند. اکسونهای عصبی به رنگ سیاه نمایش داده شدهاند. (عکس: ام. آی. واکر)
۶-کریستالهای آسپیرین:
در چهارمین عکس اسپایک واتر حتی از نظر دید عادی هم شاهد زیبایی هستیم. این عکس از کریستالهای آسپرین با یک میکروسکوپ نوری گرفته شده است. آسپرین نهتنها به عنوان یک مسکن و ضدالتهاب استفاده می شود بلکه قابلیت ضد انعقادی (ضد تشکیل لخته) نیز دارد. (عکس: ام. آی واکر)
۷-پلانکتون ها:
تصویر دیگری از اسپایک واکر، پلانکتونها را نشان میدهد. در این تصویر وی از شفاف سازی به روش راینبرگ استفاده کرده است (در این روش از دیسکهای رنگی برای تهیه رنگهای زنده استفاده میشود) در نتیجه پلانکتونهایی که بسیار سریع حرکت میکنند در پسزمینهای شفاف و آبی دیده می شوند.
پلانکتونها ارگانیزم ها، گیاهان یا حیوانات ریزی هستند که با توانایی حرکتی بسیار پایین در دریاها شناورند. آنها به دو دسته اصلی تقسیم می شوند: فیتوپلانکتونها که پلانکتونهای گیاهی هستند و در نزدیکی سطح آب شناورند و برای تامین انرژی به فتوسنتز وابسته اند؛ و زوپلانکتونها که پلانکتون های حیوانی هستند وشامل تکیاختهای یا چند یاخته ای هستند و معمولا از دیگر پلانکتونها تغذیه می کنند. (عکس: ام. آی واکر)
۸-سلولهای پوست سوخته!
موضوع مطالعه در این عکس سوختگی ای است که در اثر ریختن سوپ جوشان روی دست عکاس مربوطه (آنه وستون) ایجاد شده است. سلولهایی که در اثر سوختگی تخریب شده اند به کمک یک میکروسکوپ الکترونی نشان داده شده اند. وستون می گوید:”این نوع کنجکاوی در تصویر سازی مهم است، زیرا شما نمی دانید که واقعا با چه چیزی روبرو خواهید شد.”
عکس ۵ و ۶ خیلی قشنگ بودن… کاش طرز عکسبرداری هم مینوشتن