مادران بسیاری استفاده از پستانک برای نوزادشان را مفید می دانند و در مقابل مادرانی هم هستند که به استفاده از پستانک اعتقاد ندارند. حال سوال اینجاست که کدامیک درست فکر می کنندروش کدام مادران برای نوزادان مفید است؛ مادرانی که نوزادانشان را به پستانک عادت میدهند یا مادرانی که با آن مخالفند؟ برای پاسخ به این سوالات باید مزایا و معایب پستانک را شناخت و بر همین اساس عمل کرد.
مزایا:
۱٫ نیاز به مکیدن یک رفلاکس طبیعی در دوران نوزادی است. پستانک این نیاز طبیعی را برطرف می کند. این نیاز از دوران جنینی وجود دارد بطوریکه مشاهده شده است که جنین در رحم مادر، انگشت شست خود را می مکد. عادت به مکیدن در نوزادان مختلف ، متفاوت است.
۲٫در نوزادان نارس استفاده از پستانک بعنوان ضددرد عمل می کند و تحمل محیط بیمارستان برای نوزاد را ساده تر کرده و بر روی بهبود فرآینده تغذیه از لوله و بطری تاثیری بسزا دارد.
۳٫ در نوزادان زیر شش ماه مکیدن پستانک خطر مرگ ناگهانی نوزاد را کاهش می دهد. استفاده از پستانک با ممانعت از ورود به مرحله خواب عمیق در نوزاد از احتمال مرگ ناگهانی نوزاد می کاهد.
۴٫ دور انداختن پستانک برای ترک عادت مکیدن بسیار آسانتر از ترک عادت مکیدن انگشتان دست کودک است.
معایب:
۱٫ اختلال در شیردهی اصلی ترین عیب استفاده از پستانک است.
۲٫ احتمال عفونت گوش میانی در شش ماهگی تا دوسالگی بسیار بالاست. بنابراین پزشکان توصیه می کنند پس از شش ماهگی استفاده از پستانک کم شده یا حتی متوقف گردد.
۳٫ بعد از سن دوسالگی استفاده از پستانک ، مشکلات دندانی را برای کودک بدنبال خواهد داشت.
۴٫ تجمع باکتریها بر روی پستانک ممکن است سلامت کودک را به خطر اندازد. تجمع باکتریها در پستانکهای از جنس لاتکس در مقایسه با پستانکهای سیلیکونی بیشتر است.
با توجه به نکات بالا حالا بهتر می توانید در مورد استفاده یا عدم استفاده از پستانک برای فرزند دلبند خود تصمیم بگیرید.