در قسمت اول این نوشته گفتیم که مشکلات جدید و نوآوریها در کنار هم باعث شده اند تا کم کم نام غذاهای جدیدی در دنیا بر سرزبانها بیفتد، با هم نگاهی داریم به ادامه این رژیم های غذایی جدید:
نمک و شکر موزیکال
چه می شد اگر ماده ای پیدا می کردیم که شیرین باشد اما مقدار کالری آن صفر باشد تا دغدغه چاقی و اضافه وزن و دیابت نداشته باشیم؟ نمکی که شور باشد اما فشار را بالا نبرد هم ایده خوبی بود. اما آیا چنین “چیزی” در دنیا وجود دارد؟ محققان دانشگاه آکسفورد انگلیس این چیز جادویی را کشف کرده اند. این چیز جادویی “صدا”ست.
آکسفوردیها به این نتیجه رسیده اند که شنیدن صداها و آهنگهای خاص به هنگام غذا خوردن باعث می شود حسی که از طعم آن غذا داریم متفاوت تر به نظر برسد. مثلا شنیدن موسیقی های با فرکانس بالا باعث احساس شیرینی می شود.
هرچند این مساله هنوز در دست بررسی و تحقیق است اما هستون بلومنتال که یک سرآشپز انگلیسی است در رستوران خود “اردک چاق” از «نمک صوتی!» استفاده می کند. او غذاهای دریایی و ماهیها را با موسیقیهای آرام و صدای دریا سرو می کند و در نتیجه بدون به کار بردن نمک زیاد، غذاها شورتر مزه می دهند.
پاستای جلبک دریایی
با وجود اینکه ۷۰% سطح زمین توسط آبها پوشانده شده است، اما دریاها تنها ۲% غذای مردم کره زمین را تولید می کنند. به همین خاطر بسیاری از دانشمندان عقیده دارند کلید حل مشکل گرسنگی مردم زمین را باید در دریاها جستجو کرد. اما صبر کنید، منظور ما اصلا ماهیها نیستند. برنامه محیط زیست سازمان ملل شدیدا در مورد کاهش ذخایر ماهیها هشدار داده و می گوید این ذخایر در نیم قرن آینده به شدت افت خواهند کرد.
پس دیگر چه چیزی برای خوردن می توانیم در اقیانوس پیدا کنیم؟ کِلپ …
کلپ نوعی جلبک دریایی است که سرشار از مواد مغذی است و در عین حال چربی بسیار ناچیزی دارد، خیلی سریع رشد می کند و سالم است. دانشمندان هلندی برآورد کرده اند که تنها ۱% مساحت اقیانوس ها کافیست تا ما بتوانیم آنقدر جلبک دریایی (از نوع کلپ) تولید کنیم که بتواند تمام مردم دنیا را سیر کند.
در بعضی مناطق دنیا مانند شرق آسیا، فرهنگ تغذیه از جلبکهای دریایی از سالها پیش رایج شده است. مدیر یکی از شرکتهای تولید کننده موادغذایی بر اساس جلبکهای دریایی می گوید: جلبک دریایی در فرهنگ مردم کره داراری جایگاهی مانند نان است. او اظهار امیدواری می کند که بتوانند به زودی تغذیه با جلبک را در کشورهای دیگر بخصوص جهان غرب که قبلا با سوشیهای دریایی ژاپنی آشنا شده است، باب کنند.
این مطلب ادامه دارد…