بر اساس اطلاعیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی فرصت انتخاب رشته پذیرش دستیار تخصصی ۲۹ خرداد ماه پایان می پذیرد. در همین راستا دیروز صبح گفتگویی با موضوع “انتخاب رشته در آزمون دستیاری پزشکی” در برنامه سیمای خانواده پخش شد. اینکه چند نفر از آن حدود شانزده هزار پزشکی که در این آزمون شرکت کرده اند و یا چه تعداد از افرادی که مجاز به انتخاب رشته بوده اند( نمره بالاتر از ۱۵۰ کسب کرده اند) در این ساعت از روز این گفتگو را دیده اند اصلا ربطی به ما ندارد؛ و یا اینکه صدا و سیما چرا و به چه دلیل تصور کرده است یک پزشک با حدود هفت سال تحصیل در رشته پزشکی نیاز به مشاوره گرفتن تلویزیونی خواهد داشت، نیز به ما مربوط نمی شود. حتما ضرورت وجود چنین برنامه هایی را احساس کرده اند که گفتگویی این چنینی را ترتیب داده اند. با اینحال چند سوال به ذهنم میرسد:
این اطلاعات در تلویزیون به چه درد عامه مردم میخورد؟!
این شانزده هزار نفر و خانواده هایشان چند درصد از جمعیت ۷۵ ملیونی ایران را تشکیل می دهند؟!
مانور دادن کارشناس این برنامه و سایر برنامه های پزشکی صدا و سیما بر روی واژه “عمومی” پس از پزشک چه تاثیری بر روی افکار “عمومی” جامعه می گذارد؟!
پس از طرح این سه سوال توجه به نکته زیر هم ضروری است:
کارشناس این برنامه با تشکر از تلاشهای شبانه روزی دست اندرکاران برگزاری آزمون به سلامت آزمون امسال اشاره کرد و در این میان به نمره نفر دویستم آزمون با نمره ۳۶۰ اشاره کرد! با استدلال ایشان لابد اکثر آزمونهای سالهای گذشته بجز آزمون امسال ناسالم بوده اند!
کاش کارشناس این برنامه به وقفه سی و سه روزه ای که میان انتشار پاسخنامه اولیه و پاسخنامه نهائی آزمون دستیاری اتفاق افتاد نیز اشاره میکردند. اینکه خود دست اندرکاران برگزاری آزمون به زمانی سی و سه روزه جهت پاسخگوئی به سوالات دارند در نوع خود جالب توجه است. سوالاتی که داوطلبان باید در عرض چند ساعت به آنها پاسخ درست دهند! قضیه وقتی جالبتر می شود که بدانیم در پاسخنامه نهائی پاسخ یازده سوال نسبت به پاسخنامه اولیه تغییر کرده است. (از ۲۰۰ سوال)
و در پایان یک سوال مهم : در یک آزمون استاندارد حداکثر چند سوال اشتباه باید وجود داشته باشد؟!