خبرخوانها (فیدریدرها) چه هستند؟
فیدریدرها سایتها (یا نرم افزارهایی) هستند که مطالب جدید سایتهای مورد علاقه شما را بصورت دسته بندی شده و راحت در یکجا جمع می کنند تا شما به راحتی آنها را مطالعه کنید. فقط کافیست که شما آدرس “فید” سایت مورد علاقه تان به فیدریدر بدهید و از آن به بعد هر زمان که بخواهید، در جریان آخرین مطالب منتشر شده آن سایت قرار بگیرید. استفاده از این سرویسها بسیار راحت و سریع است.
اگر خواهان اطلاعات بیشتر هستید می توانید به مطلبهای فید ها: خوراکی های مجازی و فید ریدرها: گارسن های دیجیتال مراجعه کنید.
فید را به خاطر بسپار گوگل ریدر رفتنی است
یکی از محبوبترین فیدریدرها (بویژه در میان ایرانیان) سایت گوگل ریدر بود. این سایت که پشتیبانی شرکت بزرگ گوگل راپشت سر داشت، متاسفانه قرار است که از تیرماه امسال به مرخصی اجباری برود و کاربران علاقمند خود را تنها بگذارد. اما با رفتن گوگل ریدر نه تنها فید و فیدریدرها از میان نمی روند بلکه فرصتی برای سرویسهای فیدریدر متنوع (و حتی بهتر از گوگل ریدر) فراهم می شود که خود را نشان بدهند. این شما و این جایگزینهای قدرتمند گوگل ریدر:
۱- فیدلیfeedly
فیدلی یک فیدرریدر رایگان است که هم می توان از طریق سایت feedly.com به آن دسترسی داشته باشید (نسخه وب) و هم اپلیکیشنهای خوبی برای تلفنهای هوشمند (هم اندرویدی و هم آیفون) دارد. علاوه بر آن افزونه های آن برای مرورگر کروم و فایرفاکس هم وجود داد و می توانید از طریق این افزونه ها، خیلی راحت به فیدلی خود دسترسی داشته و آن را مدیریت کنید. به این ترتیب شما می توانید مطالب سایتهای مورد علاقه تان را به راحتی از طریق کامپیوتر شخصی یا موبایلتان دنبال کنید.
برتری فیدلی در این است که میتوانید از طریق آن به حساب گوگل ریدر خود متصل شوید و تمام فیدهای خود را به راحتی وارد فیدلی کنید. آدرس : feedly.com
۲- نیوزبلر newsblur
نیوز بلر هم یک سرویس فیدریدر رایگان است که نسخه های وب، اندروید و آی او اس (اپل) آن وجود دارد. نیوز بلر امکان نظر دادن و دنبال کردن فیدهایی که دیگران منتشر می کنند را هم در اختیار شما قرار می دهد. علاوه بر آن بسیار سریع است و هر دقیقه سایتها را برای مطلب جدید چک می کند. یک مشکل اساسی نیوز بلر این است که شما حداکثر می توانید فید ۶۴ سایت را به رایگان در آن وارد کنید و برای تعداد فیدهای بیشتر باید پول بپردازید. آدرس: newsblur.com
۳- فلیپ بورد flipboard
فلیپبورد یکی از محبوبترین فیدریدرها برای سیستمهای اندروید و آی او اس و البته رایگان است اما نسخه تحت وب (قابل دسترسی از طریق مرورگرهای وب) ندارد. طراحی فلیپ بورد بسیار جذاب و شبیه مجله است و شما می توانید مانند یک مجله مطالب سایتها را ورق بزنید. فلیپ بودر این امکان را به شما می دهد که مطالب را از گوگل ریدر وارد حساب فلیپ بوردتان کنید. شما می توانید با استفاده از فیدهای مورد علاقه تان، مجله اختصاصی خود در فلیپ بورد را بسازید. آدرس: flipboard.com
۴- پالس pulse
پالس که در حال حاضر به مالکیت linkedIn در آمده است، یکی دیگر از فیدریدر های موفق است. البته کارکرد اصلی پالس این است که گزیده ای از اخبار سایتهای مطرح جهان را بصورت دسته بندی شده به شما ارائه می دهد. اما اگر دوست داشتید می توانید خودتان هم آدرس فیدهای دلخواه خود را به این مجموعه اضافه کنید و یا بعضی از سایتهای پیشفرض ارائه شده توسط پالس را از لیست خارج کنید. پالس هم نسخه تحت وب، اندرویدی و آی او اس دارد. آدرس: pulse.me
۵- نت وایبز NetVibes
یکی دیگر از سرویسهایی که می تواند جایگزین خوبی برای گوگل ریدر (گودر) باشد، NetVibes است. شما می توانید از طریق گزینه Add content و Import به راحتی فیدهای خود را از گول ریدر وارد نت وایب کنید. نت وایبز به ویژه در حالت reader ظاهری بسیار شبیه گوگل ریدر دارد. (البته بصورت پیشفرض در حالت نمایش داده می شود). قابلیتهای جستجوی این سرویس هم بسیار مفید است.
نت وایب برای دارندگان دستگاههای اپلی (سیستم عامل آی او اس) در دسترس است و البته نسخه تحت وب هم دارد.اما متاسفانه هنوز اپلیکیشن اندرویدی آن ارائه نشده است.
و اما اشانتیون:
خب حالا که با چند فیدریدر خوب آشنا شدید، بد نیست که فید تعدادی از سایتهای معروف پزشکی را هم داشته باشید تا در این فید ریدرها از آنها استفاده کنید:
نمونه های انگلیسی:
واژه پزشکی روز: http://www.medicinenet.com/rss/dailyword.xml
مجله پزشکی نیوانگلند http://content.nejm.org/rss/current.xml
مجله لنست http://www.thelancet.com/rss
ابزارهای پزشکی http://www.medicalnewstoday.com/rss/medical_devices.xml
مجله پزشکی BMJ (بریتانیا) http://www.bmj.com/rss
کیس های پزشکی http://feeds.feedburner.com/CasesBlog
نمونه های فارسی:
هفته نامه سپید http://www.salamatiran.com/NSite/RSS/?type=3
هفته نامه سلامت http://www.salamatiran.com/NSite/RSS/?type=2
نشریه نوین پزشکی http://www.salamatiran.com/NSite/RSS/?type=4
سلامت نیوز http://www.salamatnews.com/Rss.xml
سازمان نظام پزشکی http://irimc.net/section14/page4.aspx
سایت یک پزشک http://feeds.1pezeshk.com/pezeshk
و بالاخره سایت سیب پزشکی http://feeds.medapple.com/medapple
شما می توانید با اضافه کردن این فیدها به فیدریدر خود، بدون آنکه نیازی به مراجعه مستقیم به وبسایت داشته باشید، تمام مطالب را یکجا دریافت کنید.
2 thoughts on “معرفی فیدریدرهای جدید و محبوب”