قسمت اول این مطلب: معرفی سایتهایی که در مسافرت به کمک شما خواهند آمد
قبل از سفر همه چیز را چک می کنید تا چیزی از قلم نیفتد، مدارک، بلیطها، لوازم شخصی و بهداشتی، داروهای ضروری و … اما یک لحظه صبر کنید، چیزی یادتان نرفته؟ نگاهی به موبایلتان بیندازید. این همراه کوچک می تواند عصای دست شما در مسافرت باشد.شما می توانید با نصب چند اپلیکیشن به درد بخور (و ترجیحا فعال کردن ارتباط اینترنتی سیم کارتتان) سفر به نا آشناترین شهر ها را هم ساده و لذتبخش کنید. امروز سعی می کنیم با چند دسته از این اپلیکیشنها آشنا شویم:
۱- اپلیکیشنهای نقشه
نقشه رکن اساسی مسافرت است، حتی اگر از قبل با مقصد خود آشنا باشید باز هم خواهید دید که استفاده از یک نقشه دیجیتال چه تجربه متفاوت و خوبی را برای شما رقم خواهد زد. نقشه گوگل (Google Maps) بهترین در این نوع است و برای تمام پلتفرمهای معروف موبایل هم در دسترس است. با فعال کردن جی پی اس و سرویس دیتای موبایل خود و استفاده از این اپلیکیشن شما در هیچ جای دنیا گم نخواهید شد.
Google Map: Android – iPad/iPhone
۲- راهنماهای سفر
اپلیکیشنهای راهنمای سفر بسیار هستند، مانند اپلیکیشنهای سایتهای tripadvisor و lonelyplanet که در مطلب قبلی معرفی کردیم. همچنین شما می توانید با اندکی جستجو، اپلیکیشنهای ویژه سفر به شهر یا کشور مورد نظر خود را پیدا کنید.
با استفاده از چنین راهنماهای گردشگری دیجیتالی، شما می توانید اطلاعات مربوط به نقاط دیدنی و یا رستورانها، موزه ها، فرهنگ و حتی قوانین مقصد خود را به راحتی به دست بیاورید. متاسفانه اپلیکیشنهای جامعی (همانند نمونه های خارجی) برای شهرهای ایران تهیه نشده و جا دارد که هموطنان یا مسوولان به فکر تهیه چنین اپهایی باشند.
Trip Advisor: Download (گوشیتان را در این صفحه انتخاب کنید)
۳- هواشناسی جیبی
اپلیکیشنهای هواشناسی را هم حتما قبل از سفر در موبایل خود داشته باشید تا از پیش بینی آب و هوای مقصد و شهرهای مسیر سفر خود با خبر باشید. بهترین اپها در این دسته عبارتند از AccuWeather و The Weather Channel که هر دو برای بیشتر سیستم عاملهای معروف موبایل به رایگان در دسترس هستند. این اپلیکیشنها برای کار کرد و به روز کردن وضع هوای روزهای آینده شهرهابه اتصال اینترنتی احتیاج دارند.
The weather Channel: iPhone – Android
AccuWeather: BlackBerry – Android – iPhone
۴- راه بلد ها
مسیر یابها بزرگترین کمک را در پیدا کردن بهترین و سریعترین مسیر بین دو نقطه به شما می کنند. هرچند نقشه گوگل هم چنین امکاناتی در اختیار شما قرار می دهد اما هستند اپهایی که تخصصشان نشان دادن مسیر است. مثلا اپلیکیشن waze که بسیار به درد کسانی می خورد که می خواند با اتومبیل شخصی به جایی سفر کنند. انواع مسیر یابهای درون شهری (معمولا شامل خطوط اتوبوس و مترو هم می شوند) و مسیر یابهای بیرون شهری هم وجود دارند. اگر به شهرهای بزرگ سفر می کنید سعی کنید حتما اپلیکیشن های مترو و اتوبوس آن شهرها را از قبل همراه خود داشته باشید. بیشتر شهرهای توریستی بزرگ کشورها اپلیکیشنهای رنگارنگی برای زمانبدنی و مسیر حرکت اتوبوسها، قطارهای درونشهری و مترو دارند. مثلا کافیست جستجو کنید Istanbul metro application تا اپهای مختلف متروی استانبول را پیدا کنید.
خواهید دید که با استفاده از چنین نرم افزارهایی راحت تر، ارزانتر و سریعتر به مقصد خود می رسید و می توانید کرایه تاکسی و زمان پس انداز شده را صرف تفریح بیشتر در سفر خود کنید.
۵- تماس مجانی
هزینه های تماس با خانواده یکی از مشکلات مسافرت بویژه در سفرهای طولانی است. اپلیکیشنهای مختلفی هستند که می توانند مکالمه رایگان یا ارسال رایگان اس ام اس را برای شما انجام دهند و مفت و مجانی دیدار عزیزانتان را برایتان میسر کنند.
اپلیکیشنهای skype و viber و whatsapp یا googletalk نمونه های موفقی از این نوع اپ ها هستند. اپهای اسکایپ و وایبر بیشتر برای ارتباطهای ویدئویی یا صوتی استفاده می شوند و واتس اپ، برای ارسال پیغامهای نوشتاری (جایگزین اس ام اس) یا پیامهای صوتی و تصویری استفاده می شوند. گوگل تاک هم برای مکالمات صوتی مناسب است.
ناگفته پیداست که برای استفاده از امکانات این سرویسها باید به اینترنت دسترسی داشته باشید. اگر سرویس اینترنتی که شما از اپراتور همراه خود دریافت کرده اید یک سرویس ماهانه یا هفتگی باشد، مجبور نیستید ریالی اضافی بابت تماسهای خود بپردازید.
Skype: Android – iPhone – Windows Phone
WhatsApp: Download (در این صفحه گوشی خود را انتخاب کنید)
۶- مترجمها
اگر قصد سفر به کشور دیگری را دارد، یکی از مسائل اصلی شما می تواند برقراری ارتباط به زبان محلی باشد. خوشبختانه در زمانه دیجیتال، این کار هم دیگر زیاد سخت نیست. تنها باید یک اپ مترجم مناسب همراه خود داشته باشید. اپ iTranslate که برای اندروید و دستگاههای اپلی (مبتنی بر آی او اس) ارائه شده است، می تواند بطور همزمان گفتار شما را دریافت و ترجمه به زبان دیگری پخش کند. این مترجم تاکنون بیش از ۶۰ زبان را پشتیبانی می کند.
اپ مترجم معروف دیگر، مترجم گوگل google translate است که امکانات خوبی دارد و می تواند تاریخچه جستجوی کلمات شما را هم ذخیره کند. این ذخیره کردن برای کسانی که به دنبال تکرار و یادگیری کلمات تازه هستند می تواند مفید باشد.
Google Translator: Android – iPhone
با استفاده از این اپها و کمی مطالعه قبلی می توانید مانند یک جهانگرد حرفه ای، تور لیدر خودتان باشید و در هیچ جای دنیا احساس غربت یا سرگردانی نکنید. برایتان سفری شاد و بی خطر آرزومندیم.
1 thought on “معرفی اپلیکیشنهایی که در مسافرت به کمک شما خواهد آمد”