مقدمه : دنیای پزشکی با توجه به جذابیت منحصربفردش از دیرباز موردتوجه بوده است. در این سری نوشته ها برآنیم تا واقعیتها را بگوئیم. از ابتدای ورود به این عرصه تا وارد شدن به جرگه سپیدپوشان بی ادعا و حافظین سلامت جامعه و مصائب و مشکلاتی که این عده در این راه به جان می خرند تا درمانی برای آلام دردمندان بیابند. با استعانت از خدا و با یاد برادری که پرستار بود و در راه خدمت به خلق در اوج جوانی به دیدار معبود شتافت ، این سری نوشته ها را آغاز می کنم.
علاقمندان به رشته های علوم پزشکی در ایران پس از اتمام تحصیلات دوران متوسطه و پیش دانشگاهی چند گزینه پیش روی خوددارند که به فراخور شرایط خاص خود می توانند یکی از این راهها را برگزینند.
کنکور سراسری:
– پذیرش در دانشگاههای علوم پزشکی :
کنکور سراسری بصورت سالانه و معمولا سالی یکبار بصورت سراسری و متمرکز برگزار می گردد. ثبت نام معمولا آذر ماه هر سال انجام می گیرد و داوطلبان در تیر ماه سال بعد در یک آزمون علمی و رقابتی شرکت می کنند. دانش آموزان براساس علائق خود و همچنین بر اساس رتبه و نمره ای که در آزمون کسب کرده اند، انتخاب رشته می کنند.
–پذیرش در پردیس بین الملل دانشگاههای علوم پزشکی :
تمامي متقاضيان پذيرش در پرديس بين الملل دانشگاه های علوم پزشكي مي بايست با عنايت به مقررات پذيرش دانشجو بر اساس ضوابط سازمان سنجش كشور در آزمون سراسري شركت نمايند و درصورت كسب رتبه قبولي، مجاز به پذيرش در دوره بين الملل شده باشند.براي اطلاع بيشتر به سايت سازمان سنجش و نحوه پذيرش در واحدهاي بين المللي دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور مراجعه شود.پذيرش دانشجو در اين دوره ها به روش نيمه متمركز صورت خواهد گرفت. به پذیرفته شدگان پس از پایان دوره مدرک دانشگاه علوم پزشکی مذکور بدون ذکر عناوینی چون (بین الملل یا شهریه ای و ..) اعطا می شود و فارغ التحصیلان این دانشگاهها هیچ تفاوتی با سایر فارغ التحصیلان نخواهند داشت.
تذکر مهم : متقاضیان این دوره ها باید توان مالی کافی برای پرداخت شهریه های سنگین را داشته باشند و به همین منظور تضمین مالی برای کل دوره از پذیرفته شدگان اخذ خواهد شد. برای اطلاع از میزان شهریه ها بعنوان نمونه به اینجا مراجعه کنید.
کنکور دانشگاه آزاد:
کنکور دانشگاه آزاد نیز ، همانند کنکور سراسری بصورت متمرکز سالانه برگزار می شود. ثبت نام آن معمولا دی ماه یا بهمن ماه انجام می گیرد و آزمون پس از کنکور سراسری و در تیرماه برگزار می گردد. پذیرفته شدگان کنکور دانشگاه آزاد ملزم به پرداخت شهریه هستند.
تحصیل در کشورهای دیگر :
داوطلبان درصورت تمایل می توانند در کشورهای دیگر تحصیلات آکادمیک خود را ادامه دهند. البته اگر پس از فارغ التحصیلی قصد بازگشت به ایران را داشته باشند باید به این نکته مهم توجه داشته باشند که مدارک کدام دانشگاهها مورد تائید وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی است تا پس از بازگشت دچار مشکل نشوند.
در ادامه برای نمونه شرایط و ضوابط تحصیل در دانشگاههای چند کشور خارجی را مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهیم داد.