بالاخره آیفون بخرم یا یک موبایل اندرویدی؟ این سوال یکی از بزرگترین تردیدهای خریداران تلفنهای هوشمند و از جمله پزشکان است. در گذشته ای نه چندان دور، به راحتی می شد به این سوال پاسخ داد، بویژه اگر سوال کننده یک پزشک بود و تلفن هوشمند را برای استفاده های علمی و پزشکی نیز می خواست.
دوران حکومت سیب
تا همین چند وقت پیش کمپانی اپل به کمک افشاد میستری، مدیر بازاریابی پزشکی خود، توانسته بود یکه تاز بازار موبایلهای هوشمند در میان پزشکان باشد. البته موفقیت کمپانی اپل در این عرصه تنها مدیون تلاشها و تبلیغات آقای میستری نبود. آیفون یا بهتر بگوییم سیستم عامل iOS (سیستم عامل گجتهای کمپانی اپل) بیشترین تعداد اپلیکیشن پزشکی منتشر شده را داشت. در زمانی که بازار آیتونز اپل از اپلیکیشن های پزشکی لبالب شده بود، اگر گذرتان به مارکت اندروید (نسخه قدیمی تر گوگل پلی، بازار اپلیکیشن های اندرویدی) می افتاد و به بخش پزشکی آن سر می زدید با یک شهر ارواح روبرو می شدید که تک و توک نرم افزار پزشکی عرضه شده در آن هم در حقیقت بازنویسی هایی از نسخه های موفق اپلی بودند.
علاوه بر آن آیفون می توانست به انواع گجتهای افزودنی مانند دوربینهایی برای تهیه تصاویر از میکروسکوپ یا ابزارهای سنجش علائم حیاتی و دیگر لوازم پزشکی دیجیتال مجهز شود اما تلفنهای اندرویدی عموما از چنین یراق و افزودنی هایی محروم بودند. علت اینکه این گجتهای جانبی بیشتر برای آیفون تولید می شدند این بود که آیفون محبوب و پرفروش در مقابل انواع رقبای قد و نیم قد اندرویدی خود، انتخاب بهتری از نظر تجاری بود. یقینا بسیار مقرون به صرفه بود که گلوکومتر ویژه تلفن همراه با ابعاد و اندازه های آیفون منطبق شود تا با سایزهای تلفنهای هوشمند متعدد اندرویدی که همه آنها روی هم فروش و مقبولیتی به اندازه آیفون نداشتند.
رقیبی به نام اندروید
اما در همیشه روی یک پاشنه نمی چرخد و بازی روزگار، بالا و پایین بسیار دارد. سیستم عامل اندروید و تلفنهای همراه مجهز به آن (با پرچمداری تلفنهای گالاکسی سامسونگ) کم کم گسترش یافتند. با بالا رفتن فروش تلفن های اندرویدی و به لطف تلاشهای گوگل، توسعه دهندگان نرم افزارهای پزشکی کم کم به اندروید هم روی خوش نشان دادند. حالا دیگر می شد اپلیکیشنهای پزشکی خوبی را در بازار اندروید هم پیدا کرد. حداقل می شد نسخه اندرویدی اپلیکیشنهای پزشکی موفق آیفون را هم پیدا کرد.
اندروید به سرعت توانست خود را از نظر تعداد کلی اپلیکیشنها و میزان فروش به iOS اپل برساند و حتی از آن پیشی بگیرد. اما هنوز اپل در بازار پزشکی حرف اول را می زد. هنوز دانشگاهها و مراکز علمی و پزشکی دنیا روی آیفونها و آیپدهای اپل حساب ویژه ای باز می کردند و اندروید نتوانسته بود در این بازار حرف چندانی برای گفتن داشته باشد. اما بازی تمام نشده بود.
روبات سبز کم کم به قدرت می رسد
با موفقیت شتابدار اندروید قابل پیش بینی بود که این سیستم عامل و تلفنهای هوشمند مبتنی بر آن بتوانند بازار موبایل را قبضه کنند. این روزها هر خبر و آمار تازه ای که در مورد فروش موبایلها، تعداد اپلیکیشنها یا سهم بازار می شنویم به نفع اندروید است و اپل یکی یکی دارد سنگرهایش را از دست می دهد.
در این لحظه که شما این مطلب را می خوانید از هر ۴ موبایل هوشمند که در دنیا فروخته می شوند ۳ عدد از آنها با سیستم عامل اندروید کار می کنند. در چین که یکی از بزرگترین بازارهای دنیاست، اندروید به مراتب موفقتر است و بیش از ۹۰% بازار تلفنهای هوشمند را قبضه کرده است. هرچند که کمپانی اپل با آیپدهایش هنوز بیش از نیمی از فروش تبلت دنیا را در اختیار دارد، اما بررسی آمارها و پیش بینی کارشناسان نشان می دهد که اپل به زودی در این میدان هم بازار را به رقیب خود یعنی تبلتهای مبتنی بر اندروید گوگل واگذار خواهد کرد.
حالا دیگر تنوع اپلیکیشنهای پزشکی اندروید بالا رفته است و عده ای از توسعه دهندگان اپ های پزشکی ترجیح می دهند اپلیکیشنهای خود را ابتدا برای گوشیهای اندرویدی عرضه کنند. گوگل توانسته است بسیاری از شرکتها و گروههای نرم افزاری را برای توسعه دادن به بازار گجتهای پزشکی اندرویدی با خود همراه کند و همه اینها نوید بخش روزهای خوبی برای اندروید بویژه در بازار پزشکی است.
بالاخره آیفون یا یک تلفن اندرویدی؟
علیرغم موفقیتهای اندروید، اپل و محصولاتش هم کماکان موفق هستند. هرچند که محصولات جدید اپل نتوانسته اند انتظارات طرفداران اپل را برآورده کنند، اما هنوز محصولات اپل از نظر استانداردهای ساخت و تامین اپلیکیشن و فروش در سطح بسیار بالایی قرار دارند.هنوز هم تعداد قابل توجهی از اپلیکیشنهای پزشکی در ابتدا فقط برای سیستم عامل iOS ارائه می شوند و هنوز هم بسیاری بیمارستانها در کشورهای پیشرفته، بودجه قابل توجهی را به تهیه آیفون و آیپد برای دانشجویان و پرسنل خود اختصاص می دهند.
اما اندروید هم مزایای خودش را دارد. اندروید طیف وسیعتری از انتخاب را از نظر اندازه و قیمت و شرکت سازنده و امکانات در اختیار شما قرار می دهد و می تواند به راحتی با آیفون تک مدلی و تقریبا گران رقابت کند.بازار اپلیکیشنهای اندروید هم از نظر برنامه های پزشکی آنقدر غنی شده است که پزشکان و دانشجویان پزشکی برای داشتن یک موبایل هوشمند مجبور نباشند که فقط آیفون را انتخاب کنند. در شرایط کشورما، با توجه به قیمت تلفنهای هوشمند و نبود پشتیبانی قوی اپل، اندروید می تواند گزینه های بیشتری در اختیار علاقمندان تکنولوژی قرار دهد، بویژه که تهیه اپلیکیشنهای اندرویدی با توجه به وجود بازارهای جایگزین بسیار راحت تر از اپهای آی او اس است.
اما در نهایت این شما هستید که با توجه به بودجه و امکانات مورد نیاز خود می توانید یکی از این دو گزینه را انتخاب کنید.
توهم كوشتيمون با اين نرم افزار هاي پزشكيت هي چپ ميري راست ميري نرم افزار هاي پزشكي
…
سلام . خدا خیرت بده . بعد مدتها مقاله ای خوندم که صادقانه و بسیار عالی تونست موضوع انتخاب سخت بین این دو سیستم عامل رو شرح بده .
گرچه من همیشه سیستم عامل اندروید استفاده کرده ام اما کیفیت بسیار خوب ای او اس همیشه برام قابل احترام بوده