یکی از لذتهای داشتن تبلت این است که شما می توانید به هر میزان که حافظه تبلت شما اجازه می دهد، کتاب دیجیتال را باخود این طرف و آنطرف ببرید بدون آنکه چیزی به وزن کیف شما اضافه شود. البته استفاده از کتابهای الکترونیک منحصر به تبلتها نیست و شما می توانید آنها را در کتابخوانها (eBook Readers)، لپ تاپها یا حتی کامپیوترهای دستکتاپ خود هم بخوانید، اما کتابخوانها و تبلتها قابل حمل ترین وسایل برای این کار هستند.
شاید یکی از سوالهای کاربران ابزارهای دیجیتال این باشد که از کجا کتابهای الکترونیک را پیدا کنیم؟ امروز می خواهیم شما را با تعدادی از سایتهای ایرانی و خارجی که به معرفی و دانلود کتابهای دیجیتال اختصاص دارند آشنا کنیم:
الف: سایتهای ایرانی:
۱- کتابخانه آنلاین دانشیار:
کتابخانه آنلاین دانشیار توسط وزارت بهداشت راه اندازی شده و شامل صدها عنوان کتاب الکترونیک در زیمنهه موضوعات مختلف علوم پزشکی است. این کتابها هم به تفکیک ناشر و هم به تفکیک موضوع دسته بندی شده اند و به رایگان برای اعضا قابل اتسفاده می باشند. بیشتر کتابهای این کتابخانه از انتشارات بین المللی و مطرح در زمینه کتب پزشکی است.
استفاده از کتابهای این سایت فقط برای اعضای سایت امکان پذیر است. البته اگر شما هم جزو دانشجویان، کارمندان یا اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی هستید، می توانید به راحتی در این سایت عضو شوید و از مزایای آن استفاده کنید.
این کتابخانه در این آدرس قابل دسترسی است: http://pmdr.hbi.ir
۲- کتابخانه الکترونیک دانشگاه تهران:
دانشگاه تهران هم مجموعه بسیار خوبی از کتابهای دیجیتال را فراهم کرده است که در آدرس http://textbook.tums.ac.ir پیدا می شوند. در این کتابخانه شما می توانید کتابهای فارسی را هم در کنار کتابهای انگلیسی پیدا کنید.
استفاده از کتابهای این کتابخانه هم منحصر به اعضای آن است و برای دسترسی باید نسبت به ثبت نام در کتابخانه از طریق این لینک http://textbook.tums.ac.ir/ MemberSignUp.aspx اقدام نمایید.
۳- کتابخانه الکترونیک وزارت بهداشت:
هرچند نام این سرویس کتابخانه الکترونیکی است، اما به سختی می توانید چیزی را که دنبال آن هستید یعنی ای-بوکها را در ان پیدا کنید. حتی اگر به بخش ویژه ای- بوک ها بروید (لینک آن در صفحه اصلی در ستون میانی، بخش فوقانی است) کمتر می توانید چیزی را که نشان از یک کتاب دیجیتال داشته باشد پیدا کنید. اما می توانید مجموعه ای از لینکهای مربوط به کتابخانه های دیجیتال و منابع الکترونیک را در این سایت بیابید. متاسفانه بسیاری از این لینکها هم معیوبند و خب…دلیل معرفی این سرویس این بود که قرار است کتابخانه رسمی و بهترین کتابخانه دیجیتال وزارت بهداشت ما باشد. آدرس آن هم اینجاست: http://www.hel.hbi.ir
۴- وبلاگهای معرفی کننده کتابهای الکترونیک:
وبلاگهایی هم هستند که کتابهای الکترونیک را معرفی یا حتی برای دانلود ارائه می کنند. این وبلاگها جنبه غیررسمی تری نسبت به سایتهای گفته شده در بالا دارند اما مثل بازارهای شلوغ و غیر رسمی هفتگی هستند که می توانید چیزهای مورد نیاز خودتان را به راحتی از آنجا پیدا کنید. این هم آدرس چند نمونه از این وبلاگها:
http://veyq.ir/book/category/medic
ب- سایتهای انگلیسی زبان:
۱- freebooks4doctors
این سایت در حقیقت مجموعه ای از لینکها و مطالب مربوط به دانلود یا خرید کتابهای دیجیتال از سایتهای دیگر را هم در خود دارد که بیشتر آنها رایگان هستند. اگر به جستجو در این سایت و لینکهای موجود در آن بپردازید به مجموعه خوبی از کتابهای پزشکی می رسید اما راستش را بخواهید طراحی سایت زیاد کاربرپسند نیست و ممکن است برای بعضی ها کمی کسل کننده باشد. با این حال در آن می توانید کتابهای پزشکی مختلفی را پیدا کنید، از کتابهایی به قدمت ۱۵۰ سال تا کتابهایی که به تازگی منتشر شده اند.
شما می توانید بر اساس سال انتشار، موضوع و زبان کتاب در این سایت به جستجوی کتابهای مورد علاقه تان بپردازید. آدرس آن : http://freebooks4doctors.com
۲- E-Books Directory
در این سایت قسمتی برای کتابهای پزشکی رایگان وجود دارد که لینک دانلود صدها کتاب پزشکی تخصصی برای پزشکان و عمومی تر برای بیماران در آنجا لیست شده است. آدرس آن: http://www.e-booksdirectory.com/medical.php
۳- Medical Student
در آدرس http://www.medicalstudent.com شما می تونید لیست دیگری از کتابهای پزشکی را پیدا کنید. بیشتر این کتابهای هم به رایگان قابل دانلود هستند.
۴- وبلاگهای معرفی لینک دانلود:
وبلاگهای بسیاری از جمله در بلاگ اسپات وجود دارند که کتابهای پزشکی رایگان را برای دانلود معرفی می کنند. جالب اینجاست که بیشتر این وبلاگها را اهالی خاورمیانه مدیریت می کنند و به نظر می رسد در دیگر نقاط دنیا چندان علاقه ای به کتابهای رایگان پزشکی وجود ندارد. شاید دلیلش تامین کتابهای دانشجویان کشورهای پیشرفته از طریق دانشگاههای خودشان باشد و شاید دلایل فرهنگی منطقه تمایل زیاد دانشجویان خاورمیانه ای به کتابهای رایگان را توجیه کند. با جستجوی ساده ای از طریق سرویس جستجوی وبلاگ گوگل می توانید به این وبلاگها دست پیدا کنید.
۵- سایتهای عمومی تر:
بسیاری از سایتهای دیگر هم وجود دارند که به کار عرضه کتابهای رایگان یا پولی مشغولند و در این میان عناوین متنوعی از کتابهای پزشکی را هم ارائه می کنند. از جمله سایت آمازون amazon.com (برای فروش کتابها) یا گیگاپدیا library.nu (برای کتابهای رایگان). همچنین شما می توانید با جستجوی عنوان کتاب مورد نظرتان در سایتهای اشتراک فایل نظیر ۴shared.com فایلهای مربوط به کتاب الکترونیک مورد نظرتان را پیدا کنید.
اگه میشه این سایت رو هم معرفی کنین!
digimed.ir
عالی بود این پست…
مرسی