شما این عبارت را چگونه می خوانید: “۳۱og” ؟ سی و یک او جی؟! شاید بتوانیم این کلمه را اینطور هم بخوانیم Blog. بیایید راحت باشیم، اصلا مهم نیست که این عبارت را چطور بخوانیم؛ ماجرا از این قرار است که همین چند سال پیش گروهی از وبلاگ نویسهای دنیا تصمیم می گیرند که روزی را به افتخار وبلاگ نویسها و نقش آنها در رویدادهای جدید جهانی نامگذاری کنند و در این میان کسی پیدا می شود که فکر می کند ۳۱og را می توان بلاگ هم خواند و پیشنهاد می دهد روز ۳۱ آگوست (مصادف با ۹ شهریور) را روز جهانی وبلاگ بنامند و ظاهرا بقیه هم قبول می کنند. [خب بله، درست است که آگوست را با O نمی نویسند، اما غرض گرامیداشت وبلاگ است و اینها همه بهانه…]
از طرف دیگر، اولین پست وبلاگ فارسی در ۱۶ شهریور ۱۳۸۰ یا ۷ سپتامبر ۲۰۰۱ منتشر شده است و بنابراین این روز را هم روز وبلاگستان فارسی نامگذاری کرده اند. فاصله یک هفته ای این دو مناسبت هم شده است: “هفته وبلاگ نویسی”
خب در این هفته چه اتفاقی می افتد؟ در این هفته بر خلاف خیلی هفته های دیگر نه اجلاسی برگزار می شود و نه سمینار و سمپوزیوم و نمایشگاهی ترتیب داده می شود. فقط – مثل روز پزشک و داروساز و دندانپزشک- خود وبلاگ نویسها این روز را به همدیگر تبریک می گویند یا پستی در گرامیداشت آن می نویسند.
روز وبلاگ نویسی چه ارتباطی به پزشکان دارد؟
تنها شباهت پزشکان و وبلاگ نویسان با هم این نیست که روزشان در شهریورماه است و هیچ کس هم اهمیتی به آن روز نمی دهد. بسیاری از وبلاگ نویسان سرشناس وبلاگستان را پزشکان تشکیل می دهند، علاوه بر آن پزشکان بر خلاف خط بدشان معمولا قلم خوبی هم دارند و حالا که هیچ کسی (حتی بعضی سازمانهای پزشکان) انتقال دهنده صدای پزشکان نیست، چه کسی بهتر از خود آنها؟ مخصوصا که به لطف کیبرد و تایپ مشکل خوش خطی هم حل می شود.
خوشبختانه تاکنون، پزشکان وبلاگهای زیادی را راه انداخته اند و این تعداد در حال افزایش است. نه تنها تعداد وبلاگهای پزشکان زیاد است بلکه چند وبلاگ از میان وبلاگهای مطرح و پرطرفدار هم توسط پزشکان نوشته می شوند، بد نیست چند نمونه از وبلاگهای پزشکان را با هم مرور کنیم:
دکتر سینا، نویسنده وبلاگ دکتر هاریسون سابق (سینای فعلی!) از چند سال پیش و زمانی که هنوز رزیدنتی داخلی را تمام نکرده بود شروع به نوشتن کرد. نوشته های او معمولا درباره کار پزشکی است و شامل خاطرات پزشکی یا نقطه نظرهای او در مورد مسائل پزشکان و بیماران می شود.
دکتر هاریسون وبلاگستان حالا یک فوق تخصص هماتولوژی است و هرچند که گهگاه وقفه هایی در نوشتن داشته، اما توانسته بیش از ۵ سال وبلاگش را پویا نگه دارد. به همین خاطر یکی از وبلاگهایی است که با وجود نداشتن حواشی فراوان، تعداد قابل توجهی بازدیدکننده دارد.
وبلاگ دکتر هاریسون را می توانید در اینجا پیدا کنید: drharrison.persianblog.ir
نوشته های یک سردبیر محترم. سردبیر محترمی که در کنار دغدغه هایش برای پزشکان و مسائل صنفی آنها، با مطالعه هم میانه خوبی دارد، در هر زمینه ای که باشد.
در وبلاگ آ با کلاه شما می توانید مطالبی از تاریخ و هنر و دانش و حتی طنز پیدا کنید. نوشته های دکتر جوزی (نویسنده این وبلاگ) همه شان بوی مطالعه و کتابخانه می دهند. اوریجینال بودن نوشته ها را می توان از سبک قلم نویسنده که لابلای تمام کلمات پیداست، حس کرد. دکتر جوزی علاوه بر این وبلاگ در چند ماهنامه و هفته نامه مرتبط با پزشکی هم فعالیت دارد. ایشان فعالیتهای ارزشمندی هم در نهادهای صنفی پزشکان انجام می دهند.
می توانید وبلاگ آ با کلاه را در این آدرس بخوانید: pezeshkangil.com/editor
وبلاگ یادداشتهای یک دانشجوی پزشکی می تواند نمونه ای باشد از وبلاگهای دانشجویان پزشکی. نویسنده وبلاگ که نام مستعارش هم “یک دانشجوی پزشکی” است، از خاطرات تحصیل و بیماران و نکات علمی در دانشگاه محل تحصیلش می نویسد. مثل بیشتر دانشجویان پزشکی، در این وبلاگ هم کمتر خبری از مسائل صنفی است و بیشتر به بعدهای علمی و احساسی رشته پزشکی توجه می شود.
خواندن وبلاگهایی از این دست برای خود من لذت بخش است، چرا که یادآور دوران دانشجویی است، زمانی که زندگی در محیطی دانشگاهی و آکادمیک جریان دارد و هنوز به دغدغه های ناشی از بی مهری ها و سوءمدیریت ها آلوده نشده است.
یک دانشجوی پزشکی، حدیث دوران دانشجویی را اینجا می نویسد: manopezeshki.persianblog.ir
این سه وبلاگ تنها نمونه هایی از چند نوع وبلاگ پزشکان در عرصه وب هستند. همانطور که می بینید، چه دانشجو باشید و چه یک فوق تخصص و حتی اگر چندین مشغله حرفهای-فرهنگی-اداری داشته باشید، می توانید به کمک تکنولوژی ارتباطی نوین، حرفهای خود را با همکاران خود یا سایر مردم در میان بگذارید.
اگر شما هم دست به قلم شده اید (یا خواهید شد) بد نیست آدرس وبلاگتان را برای ما هم ارسال کنید تا در لیست وبلاگهای پزشکی معرفی شوید. برای دانستن نکات اولیه در مورد وبلاگ نویسی می توانید مطلب “راهنمای قلم به دستان بی مزد” را بخوانید.
از مزاياي اين مطلب اين بود که خبردار شديم دکتر هاريسون دوباره مي نويسند
اطلاعات جالبی بود دکتر. سپاس
با سلام. مطلب شما را از لینک دکتر مسعود جوزی عزیز دنبال کردم. پیرو فراخوانی که داده بودید بنده هم درخواست اضافه شدن نام وبلاگم را در لیست شما دارم. ممنون
_________________________________________________________
سلام
لینک وبلاگ شما به لیست اضافه شد
سلام حامد جان
این یکی هم تقدیم به شما:
http://pezeshkangil.com/editor/?p=665