با توجه به شیوع چاقی و افزایش رو به رشد بیماریهای ناشی از چاقی ، پیشگیری از چاقی به دغدغه اصلی دانشمندان تبدیل شده است. به همین منظور دانشمندان تلاش می کنند واکسنی تهیه کنند که مانع از چاقی شود. اخیرا مطالعاتی بر روی موشها انجام گرفته است که نتایج نویدبخشی را در پی دارد. دانشمندان تلاش می کنند با بررسیهای بیشتر ، به نتایج مفیدی در رابطه با واکنس ضد چاقی در انسان دست یابند.
بر اساس نتایج حاصل از مطالعات جدید ،اثربخشی دو واکسن سوماتوستاتین، JH17 و JH18، در کاهش وزن موشها به اثبات رسیده است. سوماتوستاتین، هورمونی پپتیدی است که از فعال شدن هورمون رشد (GH) و فاکتور رشد شبه انسولین (IGF-1)جلوگیری می کند . هر دو هورمون فوق افزایش سوخت و ساز بدن و در نتیجه کاهش وزن را بدنبال دارد.واکسیناسیون با سوماتوستاتین ، تولید آنتی بادیهائی را بدنبال دارد که بدون تداخل عمل با هورمون رشد ، افزایش مصرف انرژی و کاهش وزن را در پی دارد.
واکسیناسیون در دو گروه که در هر گروه ده موش حضور داشتند انجام گرفت. یک گروه شامل ده موش نر چاق بود و گروه شاهد از ده موش تشکیل شده بود که تزریق سالین در آنان انجام شده بود. هر دو گروه بمدت شش هفته با رژیم غذائی پرچربی تغذیه شدند. موشها دو بار – یک بار در ابتدای آزمایشات و بار دوم در روز بیست و دوم – واکسینه شدند . چهار روز پس از واکسیناسیون اول، ده درصد کاهش در وزن موشهای گروه اول مشاهده شد ( در موشهای گروه شاهد تغییر وزنی مشاهده نشد). پس از واکسیناسیون دوم ، کاهش وزن معنی داری، بدون تاثیر در سطح نرمال هورمون رشد، IGF-1 و یا سطح انسولین، در هر دو گروه موشها مشاهده گردید.
نتایج حاصل از این بررسی نوید بخش روزهائی خوب در درمان بیماری چاقی است. پزشکان امیدوارند بتوانند بدون استفاده از گزینه هائی نظیر درمان با دارو و جراحی ، براحتی و با کمترین هزینه با استفاده از واکسیناسیون ، چاقی را درمان کنند.