مثل حرفه ای ها از جیمیل خود کار بکشید
جیمیل یکی از محبوبترین و قدرتمند ترین سرویسهای ایمیل دنیاست. بنابراین بی انصافی است اگر فکر کنیم که جیمیل فقط پیغامها را در یک لیست به ما نشان می دهد. این سرویس ایمیل خوب از شرکت گوگل، نه تنها از لحاظ امنیت جزو بهترینهاست، بلکه می تواند خدمات بیشتری هم به شما ارائه کند. امروز می خواهیم شما را با تعدادی از این امکانات مفید آشنا کنیم:
۱– همه چیز را جستجو کنید:
نام گوگل با جستجو گره خورده، بنابراین تعجبی ندارد که یک سرویس قدرتمند جستجو برای ایمیلش هم کنار گذاشته باشد. شما می توانید در کادر جستجوی بالای صفحه جیمیل خود، همه چیز را در ایمیلهایتان جستجو کنید، از کلمات گرفته تا فایلها. می توانید بر اساس تاریخ و هر چیز دیگری به دنبال ایمیلهایتان بگردید. مثلا با تایپ from:Mesal@yahoo.com در کادر جستجو می توانید ایمیلهایی را که از آدرس mesal@yahoo.com دریافت کرده اید را یکجا مشاهده کنید.
۲– بایگانی نامه های ایمیل دیگرتان را به جیمیل انتقال دهید
می خواهید آرشیو ایمیلتان در یاهو یا هاتمیل و سایر سرویس را به جیمیل انتقال دهید؟ برای اینکار کافیست ابتدا به setting بروید و سپس در قسمت Accounts & Import گزینه Import mail and contacts را انتخاب کنید. در کادری که باز خواهد شد، آدرس ایمیل مبدا و پسورد را وارد کنید. بعد از آن گزینه های دیگری هم به شما پیشنهاد می شود، مثل انتقال کتابچه آدرسها (contacts) از ایمیل مقصد به جیمیل، یا دریافت ایمیلهای ۳۰ روز آینده علاوه بر ایمیلهای قبلی و امکان برچسب گذاری ایمیلهای انتقال یافته تحت یک عنوان که پیدا کردن آنها را راحت تر کند.
۳– نامه های جیمیل را به ایمیل دیگری بفرستید
شاید شما هم چند آدرس ایمیل دارید و از آنها برای کارهای مختلف شخصی، اداری، بانکی و غیره استفاده می کنید. خب در اینصورت هربار وارد و خارج شدن به هریک از این ایمیلها حوصله و وقت زیادی از شما تلف خواهد کرد. شما می توانید به راحتی تنظیمات جیمیل را طوری تنظیم کنید که نامه های رسیده به یک آدرس (مثلا ۱@gmail.com) را به آدرس دیگری (مثل ۲@gmail.com) بفرستد. این انتقال فقط یکبار نیست و تا زمانی که تنظیمات را عوض نکنید جیمیل به انتقال ایمیلهای شما به آدرس تعیین شده ادامه خواهد داد. برای فعال کردن این قابلیت به منوی Settings رفته و سربرگ Forwarding and POP/IMAP را انتخاب کنید. حالا Add a forwarding را انتخاب کنید و آدرس ایمیل مقصد را وارد کنید.
در این مرحله جیمیل یک کد فعال سازی به آدرس مقصد می فرستد که ببیند آیا آدرس مقصد می خواهد که این ایمیلها را دریافت کند یا نه. پس باید به آن آدرس ایمیل بروید و کد را گرفته و در محل خواسته شده کپی کنید. البته می توانید در ایمیل مقصد، لینک فعال سازی را هم کلیک کنید و به این ترتیب دیگری نیازی به کد نخواهد بود.
۴– برچسب بگذارید
اگر حجم زیادی از ایمیل دریافت می کنید، می توانید آنها را با استفاده از برچسبها در دسته های مختلف طبقه بندی کنید. برای اضافه کردن برچسب به هر ایمیل کافیست گزینه add label را انتخاب کنید.
۵– ستاره های رنگ به رنگ
علاوه بر اینکه شما می توانید با کلمات، ایمیلهایتان را برچسب گذاری کنید، می توانید از انواع و اقسام ستاره ها و علامتهای رنگارنگ برای نشانه گذاری ایمیلهایتان استفاده کنید. با مراجعه به قسمت setting و رفتن به زبانه general می توانید حالت Superstars را فعال کنید و تا ۱۲ علامت گوناگون را برای نشانه گذاری نامه ها در اختیار داشته باشید. می توانید هر کدام از ستاره ها را برای موارد مختلف در نظر بگیرید. مثلا علامت تعجب زرد رنگ را به ایمیلهای خبری اختصاص دهید و هر موقع که خواستید با جستجوی عبارت has:yellow-bang در کادر جستجو، ایمیلهای دارای این علامت را جدا کنید. همین کار را می توانید مثلا برای ایمیلهای دارای ستاره آبی انجام دهید و جستجو کنید: has:bluestar
۶– استفاده از ابزار تنظیم زمان
می خواهید ایمیلی در زمان خاص ارسال شود؟ به قسمت more در بالای صفحه نوشتن ایمیل بروید و و با انتخاب گزینه add to Tasks و تعیین تاریخ، زمان ارسال آن را معین کنید.
۷– چه کسی به جیمیل شما سرزده است
جیمیل تنظیمات امنیتی بسیار بالایی دارد و جزو سرویسهایی است که هر کسی نمی تواند به این سادگیها به محتوای کاربران دیگر نفوذ کند. اما با این حال شاید یک بار بر حسب تصادف کسی پسورد شما را دیده باشد و بعد وسوسه شود که نگاهی به صندوق پستی جیمیل شما بیندازد. این کار را هم بدون هیچ گونه دستکاری در ایمیلها انجام می دهد و بعد از خواندن هر ایمیل آن را دوباره mark as unreadمی کند تا مانند ایمیلهای خوانده نشده به نظر برسند…خب در این شرایط شما چطور می فهمید که دزدی آمده اما چیزی برنداشته و فقط فضولی کرده و رفته است؟
خیلی راحت می توانید به قسمت Last account activityدر گوشه سمت راست پایین صفحه inbox جیمیل مراجعه کنید و بر روی گزینه detailکلیک کنید، تا لیست آی پی (آدرس اتصال اینترنتی) و زمان دسترسی آخرین مراجعه کنندگان به جیمیل خود را داشته باشید. اگر متوجه شدید که آی پی مشکوکی غیر از آی پی خودتان وارد جیمیل شده یا ساعت مراجعه با سراعت مراجعه خودتان هماهنگ نیست، حتما پسورد خود را به سرعت تغییر دهید و نکات امنیتی پسوردها را هم رعایت کنید. (قبلا در این خصوص توضیح داده ایم)
اگر می خواهید بدانید آی پی خودتان چیست به آدرس whatismyip.com مراجعه کنید تا شماره آی پی خودتان را ببینید.
۸– ایمیلتان را امضا کنید:
بله ایمیل را هم می توان امضا کرد. منظور از امضا در اینجا، متن یا عکسی است که بصورت پیش فرض پای تمام نامه های شما خواهد نشست. برای فعال کردن امضا به setting بروید و در سربرگ general گزینه Signature را انتخاب کنید. حالا یک محیط کاری شبیه ورد word دارید و می توانید در آن متن مورد نظرتان را برای امضا معین کنید. مثلا Dr.pezeshk zadegan – Asia University of medical sciences شما می توانید تصویر یا لینک هم به امضای خود اضافه کنید.
سلام وقت خوش میشه یه ایمیل به من پیشنهاد کنین که در حال حاضر وجود نداره یعنی از فکر خودتون یه ایمیل بهم بگین ؟ آخه هر ایمیلی میزنم میگه از حروف فلان بمان استفاده کنین اعصابمو خورد کرده بازم از حروفای ای زد که میگه استفاده میکنم بازم میگه استفاده کن اوف میشه کمکم کنین ؟