دنیای پزشکی دنیای ارتباطات است و همه کسانی که در حیطه پزشکی و درمان مشغولند به این نکته کلیدی واقف هستند. مهارتهای تعامل با بیمار، قدرت اخذ شرح حال، توان ایجاد اعتماد در بیمار، تشویق او به تداوم درمان و طرح درمان مناسب همه و همه جنبه هایی از علم روابط در دنیای طبابت هستند.
علاوه بر آن می توان ادعا کرد که پزشکان جزو معدود اقشاری هستند که گذر هر فردی از هر طبقه اجتماعی به آنها می افتد و طیف مراجعین آنها همه افراد جامعه را در بر می گیرد.
اما از ارتباط با بیماران که بگذریم، تماس پزشکان با همکاران هم جنبه مهمی از مهارتهای شغلی آنهاست. پزشکان از همان دوران دانشجویی و با شرکت در راند و مورنینگ و کنفرانسها، کار تیمی و تبادل اطلاعات در مورد بیماران را فرا می گیرند. مشاوره خواستن از دیگر همکاران، طرح کیس ریپورتها برای آگاهی بخشی به دیگران، تعامل قسمتهای مختلف کلینیکی و پاراکلینیکی با یکدیگر و مواردی از این دست، همه نشان می دهند که کار پزشکی همیشه یک کار تیمی است.
بنابراین تعجبی ندارد که ببینیم یکی از گروههای علاقمند به فن آوری ارتباطات، پزشکان هستند. خوشبختانه تکنولوژی نوین هم ابزارهای بسیار خوبی برای تسهیل ارتباط پزشکان با یکدیگر در اختیار آنها قرار داده است. امروز می خواهیم برای آشنایی عده ای از همکاران، بعضی از این امکانات را با هم مرور کنیم:
۱- ایمیل، هم قدیمی و هم جدید:
یکی از اولین امکانات ارتباطی دنیای اینترنت ایمیل بود. اما این پیر دنیای مجازی، هنوز هم حریف صدها جوان تازه به دوران رسیده است.امروزه ثبت نام در بسیاری سایتها یا اپلیکیشنها بر مبنای تایید ایمیل صورت می گیرد و می توان گفت ایمیل مثل برگه هویت فرد در کشور اینترنت به شمار می آید.
ایمیل رایجترین وسیله ارتباطی دنیای مجازی است. چون همه گیر تر و ساده تر و تقریبا رایگان است. در سالهای اخیر با ورود تلفنهای هوشمند و اینترنت موبایلی (GPRS) و عرضه انواع بسته های اینترنتی توسط اوپراتورهای موبایل، استفاده از ایمیل به اندازه اس ام اس راحت و البته بسیار ارزانتر از آن شده است.
شاید بتوان اهمیت ایمیل در جهان مجازی را با اهمیت کد ملی در دنیای واقعی مترادف دانست. با این حال عجیب است که بسیاری از پزشکان کشور ما اصلا ایمیل ندارند و اگر هم حساب ایمیل دارند، از آن به ندرت استفاده می کنند.
۲- فورومها (تالارهای گفتگو):
تالارهای گفتگو هم از پیش کسوتهای وب به شمار می آیند. تالارهای گفتگو، سایتهایی هستند که کاربران مختلف در آنجا جمع میشوند و در مورد موضوعات مشترکی به تبادل نظر می پردازند. موفق ترین نمونه های فورومهای پزشکی در کشورما آنهایی هستند که به آزمون دستیاری و حواشی ان می پردازند.
۳- شبکه های اجتماعی:
اگر لیست محبوبترین سایتهای جهان را مرور کنید، می بینید که شبکه های اجتماعی چقدر مورد علاقه کاربران مختلف هستند. به کمک شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک یا گوگل پلاس و … شما می توانید همکلاسی های قدیمی خود یا همکاران جدیدتان را پیدا کنید و با آنها در تماس باشید.
می توانید گروههایی در این شبکه های تشکیل دهید و در آنها مطالب و فایلهای خود را در زمینه های مربوط به گروه با دیگران به اشتراک بگذارید. حتی می توانید برای شرکت یا درمانگاه خودتان گروه خصوصی تشکیل دهید که دیگران به آن دسترسی نداشته باشند و فقط خودتان و کسانی که شما انتخاب می کنید در این گروهها عضو باشند.
۴- ابزارهای چت (مسنجر ها):
شاید همه شما یاهو مسنجر یا گوگل تاک و… را بشناسید. این ابزارهای پیامرسان (مسنجر) تا پیش از گسترش شبکه های مجازی از محبوبیت فوق العاده ای برخوردار بودند. امروزه هم با وجود رشد شبکه های اجتماعی، برنامه های پیام رسان (به ویژه انواع ویدئویی آن مثل اسکایپ) مشتریان زیادی دارند و برای ارتباط چند رسانه ای، آنلاین و ارزان بسیار راهگشا هستند.
۵- اپلیکیشنهای ارتباط و اشتراک:
پیش از این هم برای شما اپلیکیشنهایی را معرفی کرده ایم که می توانند به ارتباط پزشکان با یکدیگر یا پزشک و بیمار کمک کنند. اپلیکیشنهایی مانند اورنوت Evernote هم می توانند برای اشتراک مطالب، عکسها یا یادداشتهای شما با دیگر دوستان و هم رشته ای ها به کار بروند. این اپلیکیشنها بر تلفن همراه شما نصب می شوند و همواره کنار شما هستند تا دسترسی تان به ذخیره علم و تجربه دوستان و همکارانتان را تضمین کنند.
در پایان:
می توان به لیست موارد بیشتری را هم اضافه کرد، اما هدف ما در این مطلب تنها تاکید بر این نکته است که استفاده از روشهای نوین در ارتباط با همکاران نه تنها علمی، مفید و ساده است بلکه با صرفه جویی که در وقت شما ایجاد می کند و از طریق بالا بردن کیفیت روابط شما یک کار کاملا لازم و اقتصادی به شمار می آید.
اگر هیچ اطلاعی در مورد نحوه استفاده از این ابزارهای نوین ندارید، کافیست با ما همراه باشید تا در مطالب بعدی بعضی مبانی ارتباطات دنیای مجازی را با هم مرور کنیم. مطمئن باشید که زمان صرف شده برای یادگیری این فن آوریها مانند سرمایه گذاری است که باعث افزایش شدیدی بهروری زمانی و اقتصادی شما خواهد شد.
سلام و خسته نباشید خدمت شما هموطن عزیز
من یه سوال دلرم از خدمتتون
سایتی رو میشناسین که در ارتباط با بیماریهای پوستی بتونم ازاون استفاده و راهنمایی بگیرم؟
یا دکتر و متخصصی که حاضر باشه به صورت مجازی طبابت کنه؟
ممنون میشم
____________________________________________________
در مورد بیماریهای پوستی معاینه و گاه نمونه برداری جزو ملزومات تشخیص هست. با این حال شاید سایتهایی باشند که بتونید مشاوره هایی کلی ازشون بگیرید. دکتر سردار که در لیست وبلاگهای پزشکی هستند می تونن به شما کمک کنند