یک موبایل عالی خریده اید و می خواهید بهترین استفاده را از آن ببرید. سرعت پردازنده، حافظه، رم، صفحه نمایش، برند و همه چیز را در نظر گرفته اید و با این اوضاع بازار، صدها هزار تومان (و شاید میلیونها تومان) خرج کرده اید. اما… هنوز کار تمام نشده است؛ بدون اپلیکیشنهای مناسب هیچ موبایلی کامل نیست، پس باید تلفن همراه خود را به بهترین اپلیکیشنها مجهز کنید.
تهیه اپلیکیشنهای موبایل برای کاربران ایرانی یکی از کارهای سخت دنیاست، مخصوصا وقتی به دنبال اپلیکیشنهای تخصصی مثل اپلیکیشنهای پزشکی بگردید. اما قسمت دردناک ماجرا وقتی است که بعد از دور زدن همه محدودیتها (و احتمالا خرج کردن پولها) می بینید اپی که دانلود کرده اید اصلا باب میلتان نیست و هزینه و وقت تان را بر باد رفته می بینید.
شاید این راهنمای مختصر به شما کمک کند تا کمتر با چنین تاسفی روبرو شوید:
۱- دقیقا برای خودتان تعریف کنید که چه می خواهید:
هر اپلیکیشن خوبی، الزاما برای شما هم خوب نیست. باید نیازهای خود را دقیقا تعریف کنید و بدانید که مثلا به دنبال یک اپلیکیشن رایگان اطلس اناتومی سه بعدی می گردید. یا به دنبال یک اپ که بتواند در آموزش بیمارانتان به شما کمک کند. یا اپی که بتواند پی دی اف هایتان را برایتان مدیریت کند. اینطوری از چرخیدن بلاتکلیف در میان لینکهای مختلف سایتهای عرضه اپلیکیشن جلوگیری می کنید.
۲- سری به منابع معتبر معرفی اپها بزنید:
سایتهایی هستند که اپهای مختلف را امتحان کرده و بهترینها را به شما معرفی می کنند. مثلا سایت انگلیسی زبان imedicalapps.com بهترین اپهای پزشکی را دستچین و توصیه می کند. بخش اپلیکیشن های پزشکی هفته نامه سپید هم منبع خوبی برای شناختن این اپهاست. در سایت “سیب پزشکی” هم اپلیکیشنهای برتر اندروید و اپل برای پزشکان ارائه می شوند: medapple.com/apps
اگر دوست دارید اپلیکیشنهای غیر پزشکی خوبی هم پیدا کنید می توانید به قسمت نازک نارنجی از سایت نارنجی به آدرس narenji.ir/software بروید.
سایتهای تخصصی طرفداران اندروید و اپل هم در ایران نیستند. مثلا می توانید برای اپهای اندرویدی سری به سایت اندروید اپس androidapps.ir یا اندرویدها androidha.com بزنید. اگر هم از طرفداران اپل هستید به سایتهای اپل اپس appleapps.ir و ipadjan.com بروید.
۳- با کلمات کلیدی مناسب جستجو:
اگر اپ مورد نظر خود را در سایتهای بالا پیدا نکردید، بهتر است با کلمات کلیدی مناسبی در گوگل یا فروشگاه ویژه موبایل خود (گوگل پلی برای اندرویدیها و آیتونز برای اپلی ها) جستجو کنید. خوب است از کلماتی که در بند یک برای خودتان تعریف کرده اید استفاده کنید. اگر نتایج زیاد بودند می توانید با افزودن کلمات خاص دیگر، نتایج را محدودتر کنید.
۴- توضیحات و اسکرین شاتها را حتما ببینید:
اسکرین شاتها یا تصاویری که از اپهای در حال اجرا تهیه می شوند، دید خوبی در مورد رابط کاربری و امکانات اپ به شما می دهند. توضیحات، تغییرات ویرایشهای اپ و برای ما ایرانیها “حجم اپ” بسیار مهم هستند. شاید یک اپ ۱۰۰ مگابایتی که زیاد هم ضروری نیست اصلا به دانلود کردنش نیارزد.
۵- نظرات دیگر کاربران را هم حتما بخوانید:
هم به تعداد دانلودها دقت کنید و هم به میانگین امتیازات (ستاره های) داده شده به اپ. همینطور نظرات کاربران دیگر را هم بخوانید. آنها به چیزهایی اشاره می کنند که در تعریف رسمی اپ موجود نیست. ایرادات و نقایص اپها را میتوان به راحتی از این راه پیدا کرد.
۵+۱ – گام ششم
درست است گفته بودیم ۵ قدم اما این قدم ششم ویژه کاربران ایرانی است. در این قدم نحوه تهیه اپلیکیشن را باید مشخص کنید. در اینجا و اینجا در این باره توضیحاتی داده ایم. اگر اپلیکیشن مورد نظر شما رایگان باشد، به هرحال می توانید با لطایف الحیلی محدودیتها را دور بزنید و آنها را دانلود کنید، اما برای خرید اپهای پولی نیاز به کارتهای هدیه خواهید داشت که البته در کشور ما هم قابل تهیه هستند اما با این اوضاع نرخ ارز، نمی توان آنها را مقرون به صرفه دانست.
به هر حال توصیه ما این است که اگر نتوانستید اپلیکیشن خود را از بازارهای رسمی گوگل یا اپل تهیه کنید، آنها را حداقل از بازارهای وطنی معتبری مانند cafebazaar.ir یا myket.ir دانلود کنید. به هر سایتی به این راحتی ها اطمینان نکنید.
بعد از نصب:
بعد از نصب بد نیست گهگاهی سایتی را که اپ را از آنجا تهیه کرده اید چک کنید و اگر نسخه جدید و به روزرسانی شده اپ موجود بود آن را به ویرایش جدید ارتقا دهید. این کار برای استفاده از امکانات جدید و ارتقا امنیت شما مهم است.
اگر اپلیکیشن مناسبی را نصب کردید که ما قبلا آن را به شما معرفی نکرده ایم، لطفا به آدرس medapple.com@gmail.com به ما خبر دهید تا دیگران هم در بهره بردن از لذت آن با شما شریک شوند.