در مطلب قبلی به تعدادی از معیارهای انتخاب یک آنتی ویروس خوب اشاره کردیم. همانطور که می دانید هر روز ویروسهای جدیدی وارد دنیای مجازی می شوند و یک آنتی ویروس خوب نمی تواند همیشه خوب باقی بماند مگر اینکه مرتب به روز شود و بتواند بدافزارهای جدید را به خوبی بشناسد و خطر آنها را خنثی کند.
در این مطلب ما سعی داریم نمونه هایی از بهترین آنتی ویروسهای موجود را به شما معرفی کنیم. اما سعی کنید همواره خودتان بر اساس معیارهایی که در مطلب قبلی گفتیم و با مرور سایتهای بررسی آنتی ویروسها نظیر av-comparatives یا av-test یا toptenreviews این اطلاعات را به روز کنید.
آنتی ویروسهایی برای ویندوز:
۱- اوست Avast
در حال حاضر آنتی ویروس اوست یکی از سبک ترین و در عین حال موثرترین آنتی ویروسها برای ویندوز به شمار می رود و مقام اول لیست ما را به خودش اختصاص می دهد. این آنتی ویروس اجزاء زیادی برای محافظت در فضای وب یا محافظت در برابر اسپم ها و … هم دارد و قابلیت به روزرسانی خودکار آن خیال شما را از بابت عقب نماندن از قافله ویروس و ویروس یابی راحت می کند.
همچنین گزینه های مختلفی برای کنترل فعالیت برنامه های اجرایی مشکوک روی سیستم شما دارد و در صورت نیاز میتوانید حالت sandbox را برای برنامه های غیرمطمئن اجرا کنید تا از خطرات احتمالی آنها بکاهید. این آنتی ویروس نسخه رایگان و پولی دارد اما نسخه رایگان ان هم تا مدتها می تواند جوابگوی نیازهای شما باشد.
۲- کومودو Comodo
کومودو هم از آنتی ویروسهای سبک و در عینحال کارآمد است که علیرغم رایگان بودن امکانات خوبی در اختیار شما قرار می دهد. این آنتی ویروس هم گزینه های متنوعی چون پایش لحظه ای و sandbox و غیره دارد و می تواند جایگزین خوبی برای اوست به حساب بیاید.
۳- آویرا Avira
آویرا یک آنتی ویروس کارآمد و رایگان است که بسیاری از کاربرانش را راضی نگه داشته است. تنها نقص این آنتی ویروس نسبت به دو مورد قبلی، نداشتن امکان اسکن ایمیل است. البته اگر برنامه ای بخواهد از طریق ای-میل مشکلی برای کامپیوتر شما ایجاد کند، آویرا مدافع خوبی خواهد بود اما قادر نیست خود ای-میل را اسکن یا محافظت کند.
۴- ای وی جی AVG
یکی دیگز از آنتی ویروسهای سبک، رایگان و کاربردی که می توانیم برای شما معرفی کنیم، ای وی جی است. این آنتی ویروس رابط کاربری ساده و راحتی دارد و زیاد سرعت سیستم شما را کند نمی کند. به روز رسانی خوبی هم دارد و از لحاظ کارآیی و عملکرد هم زیاد از سه مورد قبلی عقب نمی ماند.
۵- بسته امنیتی مایکروسافت Microsoft Security Essentials
همانطور که از نامش پیداست محصول شرکت مایکروسافت است. این بسته امنیتی برای کسانی که حوصله تنظیمات پیچیده و کلنجار رفتن با گزینه های مختلف آنتی ویروس را ندارند، بهترین گزینه است. اما این سادگی به معنی عدم کارآیی نیست. برعکس! این آنتی ویروس می تواند محافظت بسیار خوبی را برای کامپیوتر شما به ارمغان بیاورد اما مانند بیشتر محصولات مایکروسافت برای کاربران عادی طراحی شده است.
آنتی ویروسهای دیگری نظیر بیت دفندر bitdefender یا پانداکلود Panda Cloud، پی سی تولز PC Tools و اسپای ویر داکترز Spyware Doctors هم هستند که توسط خبرگان امنیت توصیه می شوند.
اندروید و آنتی ویروسهایش:
یک واقعیت تلخ این است که به رغم توسعه انواع اپلیکیشنها در دنیای موبایل، هنوز آنتی ویروسهای سیستم عامل های موبایل از پختگی و کارآیی لازم برخوردار نیستند. البته شاید محدودیت قدرت پردازش و حافظه موبایلها نسبت به رایانه ها را بتوانیم یکی از عوامل دست و پاگیر برای شرکتهای فعال در زمینه امنیت و تولید انتی ویروس بدانیم.
اما با این حال تعدادی از اپلیکیشنهای آنتی ویروس هستند که درصد بسیار بالایی از بدافزارهای اندروید را پوشش می دهند و با داشتن یکی از انها می توانید خیال خود را از جهت این ویروسها راحت کنید. این اپ ها عبارتند از:
۱- اوست Avast
باز هم Avast. طبق بررسی های به عمل آمده Avast یکی از بهترین آنتی ویروسهای موجود برای اندروید است و بیش از هر اپلیکیشن دیگر می تواند بدافزارهای اندروید را پوشش دهد.
۲- دکتر وب Dr. Web
نسخه رایگان آن توانسته رتبه دوم لیست بهترین انتی ویروسهای رایگان برای اندروید را به خود اختصاص دهد. نسخه پولی آن هم با امکانات بیشتر قابل تهیه است.
در رتبه های بعدی این لیست هم آنتی ویروسهای F-secure، ایکاروس Ikarus، کاسپرسکی Kaspersk و زونر Zoner قرار می گیرند.
آی او اس اپل هم آنتی ویروس دارد؟
شرکت اپل ادعا می کند اگر کسی موبایل خود را جیلبرک نکرده باشد و اپلیکیشنهای خود را از فروشگاه آیتونز تهیه کند، غیرممکن است مبتلا به ویروس شود. این ادعا تا حدود زیادی درست است. اما اگر شما آیفون خود را جیلبرک کرده اید، نگران نباشید…
یک سالی می شود که برای سیستم عامل iOS اپل هم آنتی ویروس به بازار آمده است. اولین آنتی ویروس معرفی شده برای این سیستم عامل، virusbarrier بود. شما می توانید ویروس بریر را به قیمت ۲ دلار از فروشگاه آیتونز iTunes بخرید.
اما اگر به دنبال یک آنتی ویروس خوب و در عینحال رایگان می گردید، توصیه ما به شما نسخه موبایل نرم افزار امنیتی مک آفی McAfee است. شرکت مک آفی که زمانی یکی از بهترین آنتی ویروسهای ویندوز را ارائه می کرد، حالا چشم به بازار اپلیکیشنهای موبایل دوخته و با ارائه این اپلیکیشن توانسته طرفدارانی را در بین آیفون-دار ها برای خود دست و پا کند.
لطفآ در مورد ۱۰ سندباکس برتر تحت وب که بتونم توش یه بدافزار آپلود کنم و گزارش کاملی درمورد اون بدافزار بده رو بهم معرفی کنید.
باتشکر
ممنونم