چه در میان وبلاگهای انگلیسی زبان و چه در وبلاگهای فارسی، تعداد زیادی از وبلاگهای پزشکان وجود دارد که بعضی از آنها جزو وبلاگهای معروف و پر بیننده هستند، حتما شما هم با چند نمونه از این وبلاگها آشنا هستید. وبلاگ کوین -ام-دی در پستی ۱۰ نوع از پزشکان وبلاگ نویس را معرفی کرده است، آنچه می خوانید برداشتی آزاد و بومی سازی شده از این پست است:
انواع دکتر وبلاگ نویس (+نمونه جملات!)
۱- دکتر بذله گو:
… پیرزنه گفت: قرصهای فشارم هم تموم شده برام بنویسشون. گفتم: قرصهاتون چه رنگیند؟ گفت: آخه من سواد دارم که بدونم چی رنگیند؟!…
۲- دکتر آموزشی:
… پست امروزم در مورد سرفه های مزمن است………/ پا نوشت: سرفه به خروج ناگهانی ( و احتمالا صدادار!!) هوا از سیستم تنفسی گفته میشود ، مزمن هم یعنی چیزی که خیلی طول کشیده باشد!!…
۳- دکتر بعد از این:
سلاممممم امروز من خیلی خوشحالم
… نمی دونم… شاید هم بد حالم؟!! ….
۴- دکتر قبل از رزیدنتی:
… این وبلاگ تا چند سال دیگر آپدیت نخواهد شد…
۵- دکتر معجزه:
…بالای سر مریض که رسیدم دیدم دو ساعته قلبش ایستاده، من هم در جا مریض رو احیا کردم، مریض یه هو چشماش رو باز کرد و همین که من رو دید، بلند شد نشست و گفت : دکتر! تو جون منو نجات دادی…
۶- دکتر آپ تو دیت:
… بر اساس خبری که همین الان بیل گیتس به من اس-ام-اس کرد، مایکروسافت از سال آینده به جای windows، سیستم عامل doors رو روانه بازار خواهد کرد…
۷- دکتر غرغرو:
…شیفتها خیلی مزخرفند…درمانگاه ما یه جهنمه…رییس شبکه یه موجود مریخیه…بیمه بی مسوولیته…داروها تقلبیند…این چه وضعیه؟؟!…
۸- دکتر ناسیونالیست:
…ایدون که ریززیستگران به شامه می رسند، دمای کالبد بیمار افزایش یافته و وضع دماغی او به ناخوشی می گراید و در چنین شرایطی بیمار ناهشیوار می گردد…
۹- دکتر جوابگو:
سوال: ای دکتر جوابگو! من حالم خوش نیست چه کنم؟… /…دکتر جوابگو: بسیاری از بیماران با همین شکایت به مطبهای مراجعه می کنند، در طول سال گذشته من ۵۴۸۹ مورد داشتم که دقیقا با همین شکایت مراجعه کرده اند و نمی دانستند که آنها از یک بیماری خاص به نام «ناخوشی» رنج می برند.
۱۰- دکتر شاعر/عارف/فیلسوف:
…مولانا میگه: سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز، مرده آن است که دستش بزنی جُم نخورد… فردوسی چه زیبا و عارفانه نقش کرده در این شعرش خاموشی حیات را، آنگاه که مریض حتی دکورتیکه یا دسربره (نوعی از واکنش حرکتی اعضا بدن) هم نیست…این شعر منو می بره به اعماق طفولیتم. روزهایی که در گذر کوچه باغهای خیال زمان گم شدند…
شماره یازده به بعد را شما می توانید تکمیل کنید. اگر شما هم یک پزشک وبلاگ نویس هستید، بگویید خودتان را جزو کدام دسته می دانید؟ فکر می کنید سیب پزشکی جزو کدام دسته باشد؟
من نمی دونم در کدام دسته قرار می گیرم .ولی یه کمی به ۲ و ۱۰ نزدیکم .
وبلاگ قشنگی داری
در حالی که دوره پزشکی عمومی و خدمات تخصصی در برخی رشته ها علی رغم جذب برترین استعدادهای کشوری بعلت سیاستهای غلط وزارت بهداشت سیستم شکست خورده ای است،آخرین ضربه به نظام سلامت و پزشکی کشور با تصویب دکترای حرفه ای فیزیوتراپی نواخته شد. این افراد که با تصویب کوریکولوم پس از ۴ سال لیسانس و ۲ سال تکمیلی” متخصص” شده می توانند در رشته های نورولوژی، ارتوپدی، روماتولوژی، طب فیزیکی و طب ورزش و حتی قلب و ریه بیمار ویزیت کرده به ارزيابي و… بپردازند. ، شناسايي ، پيشگيري و درمان
در حالی که در حال حاضر دوره های فوق لیسانس و دکتری رشته فیزیوتراپی موجود می باشد. عقده پزشک شدن و آویزان کردن گوشی بر دل این افراد که با رتبه های آنچنانی وارد مقطع کارشناسی می شود سنگینی می کند. بجاست با مطالعه کوریکولوم رشته مذکور و اطلاع رسانی به همکاران جلو این ننگ را بگیریم یا به فکر شغل و عنوان آبرومندی باشیم.
به شما میگن مافیای پزشکی همون مافیا که تاحالا تونسته جلوی ماماهای باسواد این مملکت رو بگیره تا نونشون رو اجر نکنن ماما هایی که با بد شانسی تورشته ای رفتن که نمیتوانند قابلیتهای خوب خودشون رو نشون بدن واز صدتا دانشجوی خر خوان پزشکی که طوطی وار دروس را شب امتحان میخونه باسواد ترن اینقدر تنگ نظر نباش مطمئن باش اون دانشجو اگه لیاقت نداشته باشه نمیتونه از پس اون ازمونهای سخت بربیادووارد این حیطه بشه
من پاسخ یک پزشک را نوشتم. از شما همکار گرامی هم میخوام اینطوری نگید مافیا و … این اصطلاحات به نوعی توهین آمیز هست و هیچ کس رو قانع یا مجاب نمیکنه.
یک پزشک عزیز آخه چرا اینجوری؟ مطمئنا کسایی که در دوره پیوسته دکترای حرفه ای فیزیوتراپی قبول بشن از رتبه های خوب کنکور هستن. ولی اگر واقعا از فارغ التحصیلای کارشناسی بخوان با دو سال دکترای حرفه ای بدن کار جالبی شاید نباشه. البته اگر از افراد با سابقه کار مناسب باشه بازم خوب هست. من یک کارشناس شنوایی شناسی هستم و در دانشکده توانبخشی تهران با این رشته هم دانشکده ای بودم تاجایی که من یادمه اکثرشون رتبه های تا ۱۵۰۰ بیشتر نبودن و سطح علمی شون هم بالا بود. نکته دیگه اینکه کارشناسای رشته های پزشکی پس از تجربه کاری زیاد معمولا از سطح بسیار بالای تشخیص و درمان در حیطه کاریشون میرسند که با ادامه تحصیل میتونن مسئولیتشون رو بهتر انجام بدن و این مشکلی برای هیچ کس به وجود نمیاره. ممنون میشم که نظرتونو برام بیشتر شرح بدین